Upplevelser i världens sydligaste huvudstad – lilla Wellington

Båtfärden mellan Picton på sydön och Wellington på nordön anses vara en av världens mest spektakulära färjelinjer. När vi åkte var havet argt och i uppror och det mesta vi såg var vitt skummande vatten, barn som skrek och spyende föräldrar. Spektakulärt värre.

Wellington – världens sydligaste huvudstad är en mysig stad full av caféer och restauranger med mat från hela världen. Idag var vi på Te Papa – ett museum inte som alla andra. Tyvärr. Det här var nämligen helt fantastiskt kul. Och det sägs även vara ett av världens bästa med sina innovativa och interaktiva utställningar. Vi testade på hur en jordbävning känns, upplevde Nya Zeelands historia i en ”junk-shop” och lärde oss att många skottar kom hit och förde med sig en stor del av sin kultur. Och så såg vi en utställning om maorierna – Nya Zeelands ursprungsbefolkning som är invandrade polynesier. ALLA invånare på Nya Zeeland kallar förresten sig själva för ”kiwis”. Kivi heter även en speciell flygoförmögen fågel som bara finns här och som har en spetsig lång näbb och långa hårliknande fjädrar på kroppen. Namnet har den fått av sitt läte ”k-wee”. Det var dagens historielektion.

På eftermiddagen handlade vi i en av flera helekologiska (!) supermarkets som finns här och lagade en smarrig quinoa-sallad och kände oss som hemma. Det var bara priset som inte var lika snordyrt. I morgon bär det av vidare längs med ostkusten upp till Napier.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng