Kajak i Milford Sound och biltur upp till Abel Tasman National Park

Kajak i Milford SoundMilford Sound Nya ZeelandMilford Sound kallas även för “the eight wonder of the world” och är en fjord i Fiordland – en stor nationalpark med Norgeliknande fjordar och Windows-bakgrundsbilds-vyer. Här slutar den berömda Milford Track dit vandringsintresserade människor från hela världen köar i åratal för att få plats att vandra på. Vi nöjde oss med att bara vandra på den i två timmar. Sedan paddlade vi kajak i fjorden. Jag kan förstå varför turister vallfärdas hit i busslaster, det är helt enkelt sjukt vackert!

Tyvärr hade vi inte vädergudarna på vår sida och fick vandra under tunga, slappa moln och paddla ifrån regndropparna. Men regnet skapade i gengäld tusentals små vackra vattenfall som porlade nerför bergväggarna.

Mirror Lake Nya ZeelandI Milford kunde jag ha spenderat ett år av att bara strosa omkring i levande landskap, i tystnad glida fram på en blank blå fjord och spegla mig i Mirror Lake. Men nedräkningen har börjat för vår del så vi körde snabbt vidare upp längs med ostkusten till Nelson och Abel Tasman National Park.

Vår karta, som likt alla andra Nya Zeeländska kartor har en guldring utplacerad på varje plats där Sagan Om Ringen spelats in (ca överallt), visade att just här i Abel Tasman skulle vara en sådan plats. Vi spekulerade och spekulerade med våra knappa hobby-kunskaper. Rohan? Isengaard? Fender? Det visade sig vara skogen som använts till scenen vid Mines of Moria och bäst tog man sig dit med helikopter.

Kantiga stenformationer och magiska skogar gjorde Gollum nästan verklig, jag tror faktiskt att han låg och lurade på oss där bakom klipporna.

gollum

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng