Restips: Roadtrip i Australien och Nya Zeeland

Vad jag också skulle ha velat veta innan jag reste iväg

Australien. Hyr bil om ni är flera. Tåg och buss är svindyrt. Se till att boka boende i förväg till storstäderna för att få billigt och bra, det blir snabbt fullbokat. Vi bodde dock oftast i bilen + tält på campingar eller helt gratis vid vägkanten (tror dock inte att det är tillåtet men vi var diskreta och det var aldrig någon som klagade).

Nya Zeeland. Hyr bil = billigare även här. Vi hyrde av en mycket bra bilfirma: Roadtrip Rentals, de hade få regler, lågt pris och inget tjafs.

Respriser – vad som kostade vad

Australien

Bilhyra: Ford Falcon station wagon i 35 dygn, hämta i Darwin, lämna i Sydney, med Travellers Autobarn (inkl extra tillägg för att alla 5 skulle få köra bilen + en-vägs-körning + för körning i outbacken + extra försäkring för att vi var under 21 år) totalt 2063 aud.

Flyg: Sydney-Christchurch (Nya Zeeland) med Virgin Blue, 192 aud.

Nya Zeeland

Bilhyra: Nissan Pulsar i 20 dygn, hämta i Christchurch, lämna på Auckland Int. Airport (inkl tilläggsförsäkring, en-vägs-körning, extra avgift för lämning vid flygplats) med Roadtrip Rentals 714 nzd (de krävde inga extra avgifter för att vi var under 21 år och två som skulle köra).

Bensin: Christchurch -> Arthurs Pass-Queenslan -> Milford -> Picton -> Wellington -> Rotorua -> Auckland, 455 nzd.

—> Läs mer om våra äventyr genom australiensk outback och Sagan om ringen-kullar.

1 kommentar

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng