Fantasiresors tre bästa höstweekend-tips

Det här blogginlägget är sponsrat av EF Education First

Frostiga grästoppar, lönnlöv i granna nyanser och gosiga ulltröjor att mysa i. Höst är ju helt fantastiskt. Typ en vecka. Sedan kommer den där oäääändliga grådisiga mellanmjölksdimman som liksom aldrig tar slut, ulltröjan börjar såklart att noppra sig och löven är mest en bajsbrun massa du försöker undvika att ramla på ändan i.

Det är när efter semestern-depressionen är som värst, som det är dags att ta fram första hjälpen-väskan och boka in den där höstresan.

Så, här kommer därför Fantasiresors tre bästa tips på weekenddestinationer inom rimligt avstånd, som bjuder på en del sol och värme, men som även har en storstads utbud vad gäller restauranger och saker att göra.

#1. Finkultur i Florens

studera-utomlands-25florens-fantasiresor-1

Spana in den ädla konsten, lyssna på kammarorkestrar i små kyrkor, drick cappuccinos på litteraturkaféer, fönstershoppa klädmärken du aldrig kommer ha råd att köpa, eller bara njut av ett glas rött och en optimalt mozzarellatrådig pizzaslice vid floden. I november förra året var jag i Florens och studerade italienska. Trots tiden på året var vädret ändå fortfarande ganska ljummet. En optimal weekendstad, alltså!

#2. Tapasrundor i Palma

palma-de-mallorca-87palma-de-mallorca-89
Ät dig genom Palmas kulinariska kvarter! Gå vilse i Palmas gränder! Palma blev en ny weekendfavorit när jag var där i oktober förra året. Visserligen en i sammanhanget ganska liten stad, men ändå så full av energi. Ta en paus i olivträdets skugga, måla av de snirkliga gränderna, drick ett glas sprakande cava och strosa i havsvågornas fotspår.

¡Provecho! betyder smaklig måltid.

Una botella de vino, por favor! är en annan användbar fras.

#3. Shopping i Marrakech

basarerna_8
omslagsbild-2

“Dadlar, mynta, koboltblå och kaftandans. Terrakotta och klarturkos, moppe-tut och friterade calamares. Ska du gå vilse? Se till att göra det bland Marrakechs basarer.”

Så skrev jag i ett blogginlägg från min nyårsresa till Marrakech. En stad som är solig och ljummen även under hösten – och dessutom väldigt billig.

Avnjut grönt te på riadernas innergårdar, låt dig förföras av basarernas färger och dofter, strosa i prunkande parker, shoppa bedårande marockanskt kakel för en spottstyver, sippra på en drink på någon av medinans takterasser och somna in som en sultaninna hos La Sultana – åtminstone för en kväll.

Det här blogginlägget är finansierat av EF Education First men tipsen och bilderna är bara mina egna. 

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng