I mitt handbagage

För någon vecka sedan gav jag mina bästa packningstips i tidningen Metro. Jag tänkte spinna vidare på det, och tipsa om några saker som jag själv alltid ser till att packa ner i mitt handbagage på flygplanet.

weekendbag

#1. Hudvård. Med risk för att låta som en hurtig damtidning: återfukta huden! Du har nog själv känt på det, den där plötsliga torrheten i ansiktet som kan uppstå av kabinens superrtorra luft. Eftersom jag tidigare skrivit en artikel på temat naturlig hudvård och känner mig allmänt engagerad i detta ämne: köp ett märke som inte innehåller mineraloljor. Weleda t ex!

#2. Smink. Den absolut bästa resemaskaran: Lash Power Mascara Long Wearing Formula från Clinique. Med den kan man inte bli svart under ögonen, den rullar istället ihop sig till småsmå bollar som man bara kan borsta bort. Har aldrig testat en bättre faktiskt. Även Cliniques all about eyes concealer döljer de värsta skavankerna när flyget är försenat i timmar och du blir förföljd av misstänksamma butiksägare när du försöker fördriva tiden inne i lyxbutikerna.

#3. Raggsockor. Jag brukar ta av mig skorna och sätta på mig raggsockorna. Bekvämare och framför allt varmare i kalla flygplan.

#4. Mini-paraply för eventuellt regniga ankomstdagar. Man vet aldrig, som det så svenskt heter. Mitt är pyttelitet och har hållit jättelänge och heter Miniflat Thin Paraply från Tote.

#5. Solglasögon för eventuellt soliga ankomstdagar. Men även för soliga flygningar! Det finaste med alltihop: ovan molnen skiner alltid solen. Hurra! Jag har ett par klassiska Ray-ban Wayfarer t ex.

#6. Ryggsäck är helt klart ett praktiskt handbagage. Jag ångrar mig varje gång jag inte tar ryggsäcken. Min kommer från Herschel.

#7. Sjal att linda runt huvudet för att stänga ute ljud och ljus, eller som filt för att hålla värmen under flygningen. En i lite ull rekommenderas!

#8. Mobil och hörlurar. Inga konstigheter. På min önskelista står ett par bättre hörlurar än de där standard som följer med telefonen. Tänk på att ladda ner lite spellistor offline från Spotify innan du reser.

#9. Passfodral i läder håller passet i skick. Mitt är ett helt vanligt svart skinnfodral från Ordning & reda. Funkar alla tiders!

#10. Reseparfym från Chanel. Håller för smällar och går igenom säkerhetskontrollen.

#11. Plånbok. Mitt senaste fynd: Magic Wallet. Min är en gammal variant från Massimo Dutti men finns även t ex här. Det där med magic är verkligen fiffigt (kolla här). Känner mig som en trollkonstnär varje gång jag ska betala.

#12. Kamera så klart (min en Sony Nex 6 som jag är otroligt nöjd med) och en lite roligare kamerarem i läder som jag köpt från Lars Daniel Gustavsson.

#13. Vattenflaska. För att återknyta till punkt 1: återfuktning, återfuktning! Glöm för guds skull bara inte att tömma den innan du går igenom säkerhetskontrollen.

#14. Anteckningsbok + penna. Jag älskar anteckningsböcker. Har en hel låda full av dem. Vissa för fina för att jag ska våga använda dem (Vad är fint nog att skrivas där liksom? Kan aldrig bestämma mig.), men en som jag vågar använda och som är i perfekt rese-format är den här från Muji. Även pennan kommer därifrån och är lätt och liten.

#15. Portabelt batteri. Det här är grejen! När man har både bokningsbekräftelser, kartor, boardingkort och flygplansunderhållningen i mobilen så finns det inget värre än ett urladdat batteri. Jag har den enklaste varianten av portabelt batteri men det har kommit väldigt många nya som verkar superbra. Köp, köp!

15 kommentarer

 1. Bra lista! Jag är rätt slarvig inser jag… Det blir ofta ”asch det löser sig” över det hela.
  Men egentligen håller jag med om allt ditt. Och lägger till laddare. Aldrig att jag åker utan laddare i handbagaget – och extra portabel laddare förvisso.

 2. Snygg packningslista! Ska försöka inspireras lite utav den nu när vi åker till Spanien Men kommer du igenom säkerhetskontrollen med hudvårdsprodukter?

 3. Bra lista! Det där med raggsockorna var ett tips jag inte tänkt på själv. Jag brukar alltid packa ner mina lurar med brusreducering. Underbart att stänga ute alla flygplansljud och/eller jobbiga medresenärer. 🙂 Nödproviant måste jag också alltid ha med (typ en energibar).

  1. Ja raggsockor kan vara en riktig räddare under långa flygningar med dragiga golv. Sådana hörlurar skulle jag också behöva!! Nödproviant är också en bra grej, jag håller med 🙂

 4. Speciellt stort ja till nr.3!! Jag blir bara svettig och äcklig av att ha skorna på, och så är det bekvämare utan skor. Utan skor och utan raggsockor blir jag dock frusen.

  Och tack för sista tipset, har antecknat det till nästa långresa 🙂

  1. 🙂 Körde också alltid korsord/sudoku förut – tills jag laddade ner dem i mobilen istället 😉 Men det är förstås något särskilt med att ha det på papper också. Snacks är ett bra tips!

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng