Konsten att resa billigt i Sverige

Sverige är ett av de dyraste länderna i världen att resa i. Men det går att resa billigt i Sverige om man bara bestämmer sig för det. I helgen åkte jag och en kompis till Göteborg och om vi inte hade skaffat oss två parkeringsböter och hon hade ”tappat” mobilen så hade resan blivit extremt billig.

Låt mig presentera: couchsurfing! Du väljer en person som verkar okej, har många recensioner, inte är naken på sin profilbild på couchsurfing.org och sedan får du, efter lite mejlkontakt, förhoppningsvis sova på hans/hennes soffa. GRATIS! Vi fick sova hos en jättesnäll kille i hans etta. Trångt men trevligt och helt klart värt noll kronor. Jag skulle personligen inte göra detta ensam men killen vi bodde hos var en van couchsurfare och sa att han alltid ”råkat ut för intressanta och vettiga människor”.

För att ta oss Stockholm-Göteborg var vi tvungna att hyra bil. Tyvärr tjänar man på att hyra bil istället för att ta tåg/buss. I alla fall om man är flera stycken – vilket vi var, låt mig nämligen presentera: samåkning.se. Här kan du få lift/skaffa passagerare. Vi tog med oss två personer på varje resväg. Efter timmar instoppade i bilen visste vi allt om magtarmssjukdomar, Sydafrikas berg, hade agerat relationsterapeuter, och träffat någon som kände någon som vi kände. Och det bästa: dealen gick ut på att de skulle ge oss pengar!

Hertz har en tjänst där du kan hyra bil helt gratis. Dock är det bara enkel väg som gäller eftersom tjänsten bygger på att du hjälper Hertz ”köra hem” bilar till rätt kontor. Men det drar ju ändå ner reskostnaderna om du slipper betala hyrbil så många dagar! Jag har aldrig använt tjänsten men får ganska ofta mejl-notifikationer om att det finns lediga bilar. Värt en titt alltså!

Och sen är det ju bara maten kvar och den kan du få billigt med hjälp av iphone-applikationen Rabble.

2 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng