Snygga resväskor jag drömmer om – och vilka jag faktiskt reser med själv

Att hitta en snygg resväska är inte alltid så enkelt som det låter, eftersom det viktigaste med en resväska först och främst är att den ska vara extremt hållbar och mycket praktisk. Och så förstås: helst även billig.

Jag kompromissade själv med skönheten när jag köpte mina två resväskor för några år sedan. Hade helt enkelt inte riktigt tid att göra gedigen research kring vilka snygga resväskor som fanns på marknaden utan nöjde mig med en tålig, användbar och lätt väska. Kan inte säga att jag ångrat mig, men visst finns det snygga resväskor jag drömmer om att jag också hade…

Därför – i och med detta samarbete med Resväskor.se som har resväskor från olika märken (ofta till nedsatta priser) – har jag lagt lite tid på att hitta snygga väskor. Kanske är det någon av er som är på jakt efter en?

Här kommer några resväskor jag numera drömmer om

Billiga resväskor som du kan använda som handbagage

En kabinväska innebär förstås inte bara att den är tillräckligt stor för att ta med som handbagage på flyget – storleken är lika optimal för en tågluff (går enkelt att lägga upp på hyllan ovanför sätet) eller roadtrip (eftersom den inte tar så mycket plats i bagageluckan).

 • 1: Epic Stardust. En blåskimrande skönhet som även är ganska prisvärd (1 299 sek). Tillverkad av 100% återvunnet material dessutom!
 • 2: Cavalet Malibu. Den här kabinväskan är bland de billigaste (just nu 899 sek), och går dessutom att köpa i ett prisvärt kit (2 399 sek) där du får den i tre olika storlekar. Finns även i flera olika färger.
 • 3: American Tourister Modern Dream. Jag har ju en förkärlek för dimmrosa saker och ting (som du kommer märka i det här inlägget). Att den här delvis heter Dream gör knappast saken värre. Gillar även de smarta fickorna på insidan.

Lyxigare kabinväskor

 • 1: Delsey Turenne. Ser ut som ett kassaskåp på hjul. Shiny så det förslår. Lättast av dem alla (bara 2 kg) och med bra världsgaranti som gör att man kan få den lagad oavsett var man befinner sig (typ)!
 • 2: Brics Bellagio. En lyxig italiensk resväska som blivit en favorit bland många Hollywoodkändisar. Tycker nog den verkar finast inuti, vilket ju också är viktigt eftersom det är oftast så du själv ser den: uppfläkt på ett hotellgolv.
 • 3: Brics Capri. Från samma märke som ovan fast i en aprikospastellig variant med blommig ”inredning”. Kanske inget jag skulle ta med mig på affärsresan, och lite väl girly för min smak, men känns perfekt för en solresa till Medelhavet.

Mellanstora resväskor att checka in

I komplement till kabinväskan så kan det vara bra att ha en mellanstor eller stor resväska för lite längre resor. Jag gillar inte att resa med alltför mycket packning, så därför har jag fokuserat på de mellanstora varianterna, men de allra flesta nedan finns även i en ännu större modell.

 • 1 & 4: Cavalet Pasadena. Visst gillar man rosé? Den här väskan kommer i både rosé-vit och rosé-svart. Billigast i gänget ovan.
 • 2: Delsey Turenne. Den här karamelliga väskan igen, men i större storlek! Även denna ovanligt lätt (3 kg) och med bra garanti!
 • 3 & 5: Delsey Chatelet Air. En lyxig resväska med smarta finesser. Finns i vitt, grått och i en chokladigt brun färg.
 • 6: Delsey Segur. Ytterligare en väska från Delsey som alltså också täcks av deras garanti. En vackert blå prisvärd väska.

Väskorna jag själv reser med

Jag har en Titan Xenon som kabinväska och i mellanstor storlek. Min mellanstora är i en färg som inte verkar finnas kvar, men modellen är densamma. Älskar väskorna, de är hållbara, rullar otroligt bra och ovanligt tyst, väger inte så mycket, stilrena och med 7 års garanti. Inte de billigaste men inte heller dyrast. En prisvärd väska som även fått Bäst i test hos Testfakta.

Mina två vapendragare. Har varit med om allt från äventyr på Svalbard, Grönland och Alaska till stadsweekend i Warszawa och Rom.

Att tänka på när du ska köpa resväska

 • Hård eller mjuk? Som du märker på mina tips här ovanför så är alla resväskorna hårda. Jag tillhör helt enkelt läger ”hård resväska”. Vissa brukar argumentera för att en mjuk kabinväska går att göra större och mindre, men jag vill ha möjligheten att kunna checka in även den om jag skulle behöva (som nu senast när den packades full av uzbekiskt porslin), och slippa oroa mig för att den staplas bland andras väskor i en buss t ex.
 • Hjulen. Fyra hjul som rullar åt alla håll är ett måste. Det gör väskan så otroligt mycket enklare att förflytta.
 • Storleken. Om du köper en kabinväska så är det viktigt att den har rätt mått. För att vara säker på att kunna ta med den på alla flyg så bör du köpa en med måtten 55 x 40 x 20 cm.
 • Vikten. Om du planerar att bara resa med handbagage så är resväskans vikt mycket relevant. Du vill helt enkelt ha en så lätt som möjligt. Det gäller även när du reser med andra färdsätt skulle jag säga, för vem vill dra runt på en tung väska?
 • Låset. Jag ska ärligt erkänna att jag är skeptisk till hur mycket det där inbyggda väsklåset verkligen hjälper, men det känns åtminstone bra att kunna låsa det när jag t ex lämnar väskan i hotellets bagagerum över dagen. När du flyger är det viktigt att låset är ett så kallat TSA-lås vilket innebär att säkerhetspersonal kan öppna det med en universal specialnyckel (annars finns risk för att de klipper sönder ditt lås).

Har du några snygga resväskor att tipsa mig om?

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng