Res utomlands – i Sverige

Varför åka hela vägen till Amazonfloden för att bygga flotte, när du har Klarälven bara en roadtrip bort? ”Utmana dig själv” i all ära, men vem har sagt att det ibland inte kan vara ganska najs med lite lagom skandinaviskt lugn och ro?

Jag har precis skrivit en artikel till Skyscanner på temat ”Här får du mest utlandssemester utan att lämna Sverige” där jag tipsar om 10 svenska resmål som är minst lika bra (bättre?) som en utländsk motsvarighet.

En så himla kul artikel att skriva. Som även fick mig att inse att det där med sverigesemester måste jag ta tag i snart! Finns ju så mycket fint att se och uppleva runt husknuten.

Jag är förstås också väldigt nyfiken på vilka liknande tips du har? Om du har bloggat på temat för du gärna länka!

Här kommer ett utkast av artikeln:

Tips #3: Byt söderhavsö mot Gotska Sandön

Många är vi som drömmer om den där avlägsna söderhavsön, men alltför ofta stannar det vid bilderna på Pippi Långstrumps pappa. För dig som inte orkar vänta på att miljonvinsten ska trilla ner i brevlådan, så finns det ett mycket närmare, och minst lika exotiskt, alternativ: Gotska sandön. En liten sandtäckt, i princip obebodd, ö långt ute i Östersjön. Och precis som vilken söderhavsö som helst, har där bott sjörövare. Promenera runt ön, leta efter gömda sjörövarskatter, hälsa på den lokala sälkolonin, och spana in de mängder unika arter av både flora och fauna som bara hittas på Sveriges egen söderhavsö.

Byt söderhavsö…
soderhavso

…mot Gotska sandön.

Läs hela artikeln och mina resterande 9 tips hos Skyscanner

15 kommentarer

 1. Det inlägget finns på min lista över inlägg jag ska skriva när jag får tid…
  Får se när det blir av, men jag har några finifna idéer…

 2. Väldigt fyndigt. Mycket inspirerande. Vill både resa ut i världen och hemma inom de egna gränserna. Någon har sagt -”När Du reser ut i världen så finner Du Dig själv och när Du ser Dig själv så finner Du världen”- eller något liknade. Grattis, det blir bara bättre och bättre.

 3. Så himlens fiffig inläggs/artikelidé! 🙂 Som utlandssvensk tycker jag svenskar generellt dissar de nordiska ländernas fantastiska resmål till fördel för varma och ”exotiska” lite väl ofta ibland 🙂 Tänk var otroligt mycket ni har på typ cykelavstånd 😉

 4. Så roligt inlägg, bra skrivet!!
  Men tack snälla du! Jag kärade ner mig totalt i Haymarket. Du, jag och Katarina borde ta en drink där nån kväll snart tycker jag 🙂

 5. Kul grej! Det finns verkligen så otroligt mycket att upptäcka på hemmaplan! Ju mer jag reser ”på nära håll” desto mer imponerad blir jag! Och faktiskt hade vi t.ex. en finare upplevelse vid Ales stenar än vid Stonehenge. Ok, stenarna var ju mindre men man kom närmare dem och hela miljön var så himla mysig och vacker!

 6. Otroligt härligt inlägg/ artikel och väldigt inspirerande 🙂 Det är lätt att man blir hemmablind men vi har faktiskt fantastiskt fina platser att besöka här i Sverige med och det tror jag verkligen många (inkl. jag) kan få upp ögonen för genom detta 🙂

 7. Härlig artikel – grymt inspirerande! 🙂 Gotska sandön ser verkligen inte ut att finnas på våra breddgrader..! Har ju förresten själv en serie i min blogg nu i sommar där jag tipsar om vackra platser och sevärdheter i och kring min hembygd, publicerade alldeles nyss del 2 🙂

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng