Magisk jul på Gotland

Vi firade en magisk jul på Gotland hela familjen, farmor och pojkvänner. Vädret var sådär lagom juligt men å andra sidan bjöd det på lite härliga promenader och utflykter.
Smöjen, GotlandSmöjen, Gotland
Smöjen. Vi gick en julpromenad, tittade på havsbandet som var upprört och krusande turkosa kalkstenspooler vid Smöjen.

Kyllaj Gotland
Lörgeudd, Gotland
Fiskebodar Kyllaj, Gotland
Kyllaj. Om du fortsätter längs med havsbandet från Smöjen, rundar Lörgeudd, kommer du till Kyllajs fiskestugor, raukpark och Strandriddargården.

gotland fabriken furillen collage
Furillen strand, Gotland
Furillen strand, Gotland
Furillen. Något magiskt i sig. Här finns superhotellet Fabriken Furillen, byggt i det före detta kalkbrottet, avskalat, skandinaviskt. Hit kan du komma och bo i de dyraste hotellrummen – Eremitkojan. Långt bort från ingen, en säng, i en skog, bara du. Tyvärr var hotellet stängt.

Hed vid Kyllaj på Gotland
Gotland slånbär och nypon
Gotländsk hed och frostbeklädda slånbär. Älskar det här med hed. Knastrande obebott, stilla, dimman låg och lurade bland ainbuskarna. Plockade enbär till den där fantastiska viltsteken som säkert aldrig blir av.

gotlandvisby
Jul i Visby, Gotland
Gotland visby
Fiskare i soluppgången i Visby, GotlandArla julfrukost i Visby. På Annandagen var vi lite sugna på hotellmat så vi begav oss i ottan till Visby. Helt dött. Till och med hotellen. Men som ett av de få öppna låg Strand Hotell med en uppdukad frukostbuffé och väntade.

Längtar till sommaren. Då blir det proppfullt med Gotland här (mina föräldrar har efter årtionden köpt sommarställe – jao!).

4 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng