Och vi har en kameravinnare

Wow vad kul det har varit att få in allas fantasi-iga platser. Jag har under veckan rest till både rymden och sjunkande öriken, hälsat på tvättbjörnar, munkar och sjungande gondoljärer, smygfotat dinosaurier, sjöjungfruar och Posedidon och vandrat runt i öde spökstäder. Jag kommer garanterat använda kommentarsfältet nästa gång jag behöver fantasiresa iväg.

Som ni förstår var det extremt svårt att välja ut EN vinnare, men (efter att ha använt släkten som assisterande jurymedlemmar) har jag kommit fram till en som jag tycker lyckades lite extra med att bygga upp en spänning och vacker stämning där man riktigt känner hur vantarna fumlar …och vinnaren är: Maria Karlsson – stort grattis! Skicka din adress till sofia@zq.se så kommer en Sony DSC-HX60V på posten.

Här kommer Marias vinnande motivering:

Blicken går över det karga landskapet som präglas av landets kalla klimat. Bitande vindar som viner om öronen och en tjock yllemössa som trycker ner håret och håller huvudet varmt. Fumlande med vantar och tjocka kläder håller jag min nya Sony i ett stadigt grepp i väntan på det naturfenomen jag hoppas få bevittna.

Höga berg med klarvita snötoppar som bryter av mot den annars kolsvarta stjärnbeströdda himmel som härifrån verkar oändlig och gör mig alldeles mållös. I bakgrunden kan man höra klapprande hovar som snabbt rör sig över den hårda marken och sakta kommer de gröna ljusmönster fram, dansande över himlavalvet, fritt för alla att åskåda. Färgerna sprakar och växlar stundvis från den lysande gröna färgen till en mer dov lila medan de rytmiskt böljar fram.

Sakta lyfter jag kameran för att föreviga denna magiska stund och knäpper av bild efter bild. Färgglada mystiska bilder som verkar dölja en hemlighet, hemligheten om vart de är på väg och vad de har skådat längs deras lek över hav och land. Efter ett tag tonas färgerna sakta bort igen och kvar står jag med ett brett leende på läpparna och kallfrusna fingrar som fortfarande greppar hårt om kameran med minnet om vad jag precis skådat.

Detta är min dröm och det kanske framgår att det är Island som jag så väldigt gärna vill besöka för att uppleva detta omtalade norrsken som jag länge fascinerats av. Med en Sony DSC-HX60C hoppas jag kunna föreviga dessa mållösa stunder i livet när ord inte räcker till för att rättvist återge vad man upplevt.

4 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng