Människorna

Amerikanarna är pratglada och hjälpsamma och redan första dagen har busschauffören plockat upp oss för att köra en extra sväng så vi slipper gå den branta backen. Och taxichauffören berättade länge om varför jultomtens renar flyger och varför Skandinavien varit bebott i 70 000 år. Visste ni dessutom att kurderna härstammar från Sverige? Det visste taxichauffören och på utandningen berättade han om sin barnbok som snart säljs i affärerna.

I USA är de flesta trevliga. Pratglada, hjälpsamma och öppna. Nyfikna frågar och undrar de och man känner sig som en väldigt exotisk människa när man kommer ifrån Sweden. ”We had a guy here last week, he was from sweden. His name was John?” berättar en pratglad brandman stolt och ser frågande på oss. Kanske vi vet vem John från Sverige är? En annan berättar att han aldrig varit i Sverige – men att han varit på Irland.

Jag är mest glad över att han, tillsammans med alla de andra amerikanarna vi hittills stött på, vet att Sverige faktiskt är ett land.

Fast jag fick lite vatten på min fördomskvarn när vi satt på Love Apple Farm och precis hade blivit serverade en stor tallrik med ägg, stekt potatis och rostat, smördrypande bröd. Jag konstaterade ”åh, an american breakfast” varpå Christopher, som annars verkade vara en väldigt omgivningsmedveten person, svarade med allvarlig uppsyn ”I think you eat this all over the world”.

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng