7 restauranger på Aruba

Aruba, jag drömmer om dig dagar som dessa. Din trogna värme – den enda som får min kropp att verkligen slappna av, dina invånares kompromisslösa inställning till lycka, och så förstås de där krispiga fish and chipsen till karibiska havets gluckande.

Under min och Coffee in a cups bloggresa till Aruba åt vi god mat i långa banor, här kommer några av mina personliga favoriter – 7 restauranger på Aruba.

#1. För Arubas nationalrätt: Pastechi House

Pastechi är en arubansk snabbmatsdelikatess, inte helt olik de latinamerikanska empanadas. Mumsig i sin enkelhet. Frasig på utsidan, och ostkrämig inuti. Om man älskar smält ost, älskar man pastechi. I Arubas huvudstad Oranjestad finns Pastechi House, vilket alltså är the place no 1 att äta pastechis på. Bloggade även ett recept på hur du gör dina egna pastechis på Hötorgshallens blogg, om du är sugen att testa!

aruba-restauranger-tips-35
aruba-restauranger-tips-34
aruba-restauranger-tips-33

#2. För stranden: Reflexions Beach Aruba

Lite avsides från de populära Eagle Beach och Palm Beach hittade vi Reflexions Beach. En glad överraskning. Visserligen med flygplanen nästan snuddandes i skalpen, men däremellan: lugnet! En chill plats, med en chill beach bar, och en chill pool att guppa runt i. Vi intog vår burgare på stranden. Enkelt – men för en svensk med vinterslask-trauman också underbart.

aruba-restauranger-tips-18
aruba-restauranger-tips-19
aruba-restauranger-tips-23
aruba-restauranger-tips-22
aruba-restauranger-tips-21

#3. För hälsan: Life is beautiful

Life is beautiful är ett namn som beskriver denna oas ganska bra. Det var nästan så jag fick hejda mig själv att inte tatuera carpe diem efter vår frukostträff med dess grundare Jose Menendez. Ett nystartat ställe med höga ambitioner att erbjuda hälsosam mat till låga priser så att även lokalbefolkningen har råd. En oas av hälsosmoothies, juicer, egenrostat kaffe och krispiga frukostpannkakor tillagade på “själ och kärlek”.

aruba-restauranger-tips-25
aruba-restauranger-tips-28
aruba-restauranger-tips-29
aruba-restauranger-tips-30
aruba-restauranger-tips-31

#4. För charmen: Zeerovers

Zeerover var nog min absoluta arubanska restaurangfavorit. På en ö relativt amerikaniserad så var Zeerover det mest genuint arubanska jag kom i närheten. Här samlades både gamla och unga för att småprata och spela spel över enkla, men i mitt tycke delikata, fiskrätter inlindade i vitt papper. I ena hörnet rensades den nyfångade fisken, i det andra fräste potatisen i pannorna. Som att sitta mitt i en enda stor arubansk familj. Om du bara har en dag på Aruba är Zeerover ett absolut måste.

Restauranger på Aruba – Zeerover
Restauranger på Aruba – Zeerover
Restauranger på Aruba – Zeerover
aruba-restauranger-tips-10
aruba-restauranger-tips-70
aruba-restauranger-tips-8

#5. För gourmetlyxen: The Kitchen Table

The Kitchen table är så totalt annorlunda från Zeerover, men ändå lika arubanskt på sitt vis. En superlyxig liten krog som ganska nyligen startats av den arubanska superkocken Urvin Croes och som serverar modern 7-8 rätters arubansk-karibisk gourmetmat tillagad på lokala råvaror.

The Kitchen table är mer än bara en vanlig restaurang! Istället för att sitta vid vanliga bord, sitter alla resaturangens 16 gäster som vid en bardisk, runt själva köket. Där i mitten får man sedan se kockarna där de rör i rykande grytor. Eller faktum är att de snarare stod med småsmå pincetter för att portionera ut maten i exakta formationer. Smakar så kostar det: maten kostar 837 sek (99 dollar) och tillhörande viner 634 sek (75 dollar). Men för alla matnördar därute skulle jag definitivt rekommendera ett besök!

Restauranger på Aruba – The Kitchen Table

Restauranger på Aruba – The Kitchen Table
Restauranger på Aruba – The Kitchen Tablearuba-restauranger-tips-55
Restauranger på Aruba – The Kitchen Table
aruba-restauranger-tips-61

#6. För romantiken: Passion on the Beach Restaurant

Mitt på Arubas paradstrand Eagle beach, ligger restaurangen Passion on the Beach. Romantik i kubik. Nu satt jag ju visserligen här med två kvinnliga kollegor, så jag har ingen empirisk studie över hur himlastormanderomantiskt det är, men tänk dig själv: lugna vågkluck, solnedgångsskimrande horisont, ljummen sand att pilla i med tårna, färgglada flackande ljuslyktor, vita dukar, mat och vin, och en livs levande violinist som går runt och spelar som om det vore genrep till vilken Lady och Lufsen-musikal som helst.

aruba-restauranger-tips-13
aruba-restauranger-tips-14
aruba-restauranger-tips-15
aruba-restauranger-tips-16

#7. För inredningen: Charlies bar

Om du jobbar på TV4 med att “slänga och rensa ut” så är Charlies bar ett ställe att undvika. Här ryms bilplåtar, barbies, flaggor, fioler – ja, det mesta du kan tänka dig, och antagligen lite därtill, från golv ända in till toalettens tak. Baren öppnade 1941 vid det då aktiva oljeraffineriet, vilket gav en ständig ström av sjömän och oljearbetare från hela världen. Därav denna gedigna samling av s a k e r från hela världens hörn. Där fanns till och med en svensk bilplåt, dalahäst och någon skylt från “Skandiaverken Lysekil”.

aruba-restauranger-tips-42 aruba-restauranger-tips-44 aruba-restauranger-tips-45 aruba-restauranger-tips-46 aruba-restauranger-tips-48

Hungrig? Så flyger du snabbast till Aruba

Smidigast flyger du med KLM från Stockholm till Aruba. Oftast med en mellanlandning i Amsterdam och för ett pris på runt 7000 sek. Några andra flygbolag täcker också sträckan, men jag har inte lyckats hitta någon som gör det på kortare restid och för mindre pengar.

KLM flygmat
Var med om min livs första slumpartade uppgradering och fick åka första klass och äta så här FINT!

Tack till Arubas turistbyrå för samarbetet kring den här resan. Åsikterna och orden är som alltid här på Fantasiresor enbart mina egna.

12 kommentarer

  1. Tack för att du tittade in hos mej och gav en fin kommentar!
    Mycket intressant blogg du har. Aruba verkar helt underbart och så vackra bilder!
    God fortsättning!

  2. Vi var i Aruba för ett par år sen och åt middag på Passion on the beach en av kvällarna, otroligt mysigt och romantiskt! Vi var dessutom där för en “engagement dinner” så det var extra mycket romantik i luften:)

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng