Arubas stränder – paradisdrömmar i höstrusket

Det svenska sommarrusket har övergått till något slags höstvakuum här hemma och jag har personligen aldrig längtat så mycket efter sol, värme och paradisstränder som jag gör nu. Överväger starkt att boka en karibisk januariresa. För att få fantasiresa tillbaka till denna lyckans oas har jag ägnat mig åt att sammanställa en lista över fina stränder som jag hittade på Aruba. Voilà:

#1. Palm beach

fantasiresor-aruba-10
fantasiresor-aruba-9
fantasiresor-aruba-4 fantasiresor-aruba-5
Palm Beach är något av Arubas flaggskepp. På gott och ont, som alltid. En fantastiskt bred, 3,5 kilometer lång, pudervit sandstrand med viga palmer som låtit sig smekas av vinden år efter år. Palm Beach har utsetts till en av världens vackraste stränder.

Men också den antagligen mest turistiga stranden där lyxhotellen tornar upp sig längs med strandkanten. Perfekt för den bekvämare parasollturisten eller barnfamiljen, för oss andra helt klart värt ett romantiskt besök i solnedgången och en middag i vattenbrynet på någon av strandrestaurangerna.

#2. Eagle beach

fantasiresor-aruba
fantasiresor-aruba-3
fantasiresor-aruba-11
Eagle Beach är Palm Beachs något mindre syster, men minst lika omtyckt. Stranden har blivit framröstad som den bästa i södra Karibien och det är framför allt för den fina sanden och klara snorkelvattnet. På Eagle Beach står de berömda och välfotograferade fofoti-träden och under vissa månader är delar av stranden avspärrade – sköldpaddsbarnafödsel pågår.

#3. Boca Catalina

fantasiresor-aruba-15
Arubas vackraste stränder - Boca Catalina
Egentligen består Arubas västkust – från fyren California Lighthouse hela vägen ner till sydspetsen av stränder. Både Palm Beach och Eagle Beach är en del av denna kust – men en strandremsa som är något mindre besökt är Boca Catalina. Hit kommer arubanerna själva för att ta sig ett dopp bland de färgglada korallfiskarna.

#4. Malmok beach

fantasiresor-aruba-19
Malmok beach på Aruba
fantasiresor-aruba-48
fantasiresor-aruba-23
Malmok beach är kanske inte så mycket sandstrand, men desto mer karga vulkaniska vassa klippor med spretiga kaktusar och fräsande vågskvalp. Ute i vattenbrynet guppar Pirates of the caribbean-skeppen. Häftigt så det förslår.

#5. Baby beach

fantasiresor-aruba-24
fantasiresor-aruba-26
fantasiresor-aruba-27
fantasiresor-aruba-25
Baby Beach blev nog min personliga favorit av Arubas stränder. En lugnare badstrand en bit från lyxhotellen på Palm Beach (40 min med bil), visserligen välbesökt ändå, men främst av arubanerna själva. Baby Beach ligger på Arubas sydspets i ett stort område som länge varit avsatt för familjerna till de som jobbade på platsens oljeraffinaderi, nu står industrilokalerna obebodda i det karga vildväxta landskapet vilket bidrar till en märklig men spännande omgivning.

#6. Renaissance Island

fantasiresor-aruba-30 fantasiresor-aruba-32 fantasiresor-aruba-33 fantasiresor-aruba-35
fantasiresor-aruba-43
Renaissance Island är visserligen en privat ö som tillhör det stora lyxhotellet Renaissance Aruba Resorts gäster enbart. Men vi lyckades få oss en plats på den lilla badbåten fem minuter ut till ön. En paradisö från palmtopp till sandkornet på tårna. Och så den berömda flamingostranden. Jag tror minsann flamingo är det vackraste djuret som skapats! Deras pastellrosa fjädrar mot det babyblå ljumna havet gick inte att sluta fotografera. Om du har möjlighet: spendera en hel- eller halvdag på Renaissance Island!

Tack till Boardwalk Small Hotel Aruba, KLM och Arubas turistbyrå för den här resan. Orden och åsikterna är som alltid här på Fantasiresor enbart mina egna.

10 kommentarer

  1. Jag blir också sugen på att boka en resa till Karibien nu när jag läste ditt inlägg och såg alla vackra bilder på stränderna! Åååh!

  2. Dejlige billeder at kigge på en kold efterårsdag. Man får da lydt til at tage en tur til Caribien efter at set og læst dette indlæg. Smukke billeder!

    1. Haha du skulle ha sett mig och Henrietta, vi kan ha varit de mest effektiva badstrandsbloggarna 😀 Vi hade en bil en dag och fick göra vad vi ville, så då passade vi på att besöka de flesta av dessa stränder.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng