Tågluff – med Köpenhamn som utväg

Min tågluff började så fort jag stigit ut från tåget på centralstationen i Köpenhamn. Den där märkliga, men ganska mäktiga, känslan när man bara rullar iväg med sin lilla väska ut genom tågdörren och in i staden. Några kvarter bort är man i hotellsängen. Inga flygtransfers och säkerhetskontroller. Frihet. Tågluff är frihet.

interrail nokobing
Jag flög direkt från Helsingfors och #travelhouseporvoo till Köpenhamn för att möta upp de andra tågluffarna som tidigare samma dag tuffat ner från Stockholm. Det nya gänget resereportrar bestod av Tove Ahlin som driver bloggen Towis – Come fly with me och den stora resebloggsportalen Svenska resebloggar, Per Andersson som är redaktör för Sveriges bästa resetidning Vagabond, norska Anne-Sophie Redisch från bloggen Sophie’s World och Karine Bloem från online livsstilsmagasinet The Digitalistas. Som samordnare hade vi med oss Bonita van Lier som även passande nog jobbat som journalist i en herrans massa år. Alltså så himla kul att träffa andra nördiga resmänniskor (som dessutom förstår det här med INSTAMOMENT STOPP ÄT INTE)!

Copenhagen interrail
Ett Interrail-pass gäller inte i det landet där man är medborgare. Därför blir Köpenhamn som en slags ofrånkomlig startpunkt för svenskar som ska åka på Europa-tågluff. Tyvärr hann jag inte se så mycket av staden denna gång men här kommer åtminstone två Köpenhamn-tips:

#1 Köpenhamntips: Andersen Boutique Hotel

andersen hotel
Vi bodde på Andersen Boutique Hotel som låg bara någon minuts promenad från Köpenhamns centralstation. Ett mycket chict boutique-hotell som jag absolut rekommenderar för den som tänkte tågluffa till Köpenhamn. De har ett 24hours-concept vilket innebär att oavsett när du checkar in så har du alltid 24 timmars tillgång till rummet. Smart.

#2 Köpenhamntips: BioMio restaurant

boschorganic dinner biomiosophie towisbeer dinner
På kvällen promenerade vi bort till restaurangen BioMio som serverade 100% ekologisk mat. Åt någon ekoreko-wook och lokalt danskt öl. Perfekt för en före detta Järnabo. Tyvärr var jag så trött att jag glömde bort det här med att ta bra bilder. Det blir bättre i kommande inlägg, jag lovar. I nästa post tuffar vi till exempel vidare från Köpenhamn mot pepparkakshus i Hamburg.

Tack till Interrail och Andersen Boutique Hotel för denna upplevelse. Åsikterna är som alltid här på Fantasiresor enbart mina egna.

8 kommentarer

  1. Fantastiskt roligt och spännande med Dina reserapporter. Tack säger jag.
    Tänk att ha ett yrke, arbete som innebär att vara på resande fot och skrivande hand (eller fingrar) hela tiden. Finland, Köpenhamn, ute i all världen. Om det dyker upp ett behov av två panchisar (vet inte hur det stavas) som är ute på luffen och beredda att berätta om äventyr så står vi som nr 1 i kön.
    Ha det där ute i världen med hjälp av tågluffen.
    Marcus

  2. ”Glömde bort att ta bra bilder?” De ser jättefina ut, som alltid. Ljuvligt med tågluff, hade verkligen velat vara med. Som du säger, vilken frihet att bara rulla ut i Europa sådär!

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng