Fantasiresa #1: Svalbard

Ljuset! Mörkret! Tundran! Permafrosten!

Bara det att Svalbards största ö heter ”Spetsbergen” får mig att vilja åka dit. Det låter så jäkla häftigt. Och så har de POLARKLIMAT! Jag tänker mig polarbrödsloggan fast PÅ RIKTIGT.

Jag skulle resa med ett expeditionsfartyg mellan de små öarna i Svalbard, åka hundspann över blänkande glaciärer, titta på en glittrande stjärnhimmel a la 90-tals estetik, dricka skummande öl i ett av de små färgglada trähusen. Eller ba packa ryggsäcken och spatsera iväg ut över den oändliga tundran (lite In to the Wild minus slutet). Eller bli vän med en isbjörn, stoppa fingrarna djupt in i pälslurvet och lunka iväg på dess rygg.

Undrar hur människorna är som bor här mitt i Arktis och Norra ishavet? Vad är deras syn på saker och ting här i världen? Tycker de också att det är asirriterande med folk som inte börjar leta efter plånboken förrän kassörskan ber om betalt i matkön, eller vad är deras små vardagsproblem?

Foton från Unsplash och Pexels. Bilderna är enbart ett moodboard och behöver inte nödvändigtvis vara tagna på destinationen.

2 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng