Äntligen: stormbyar på ingång i stiltjen – resor i september och oktober

I år gjorde jag misstaget att börja jobba första måndagen i augusti. Never again, inser jag så här i efterhand. Det har varit fullständigt stiltje vad gäller att få svar från folk, få tillräckligt med uppdrag och även en total avsaknad av alla andras ”nu kör vi”-höstpepp som jag brukar snylta lite på rent mentalt. Jag hatar stiltje. Jag mår på riktigt dåligt av det.

Men man lär så länge man lever. Nu är det strax september, folk har äntligen tagit av sig flipflopsen, fått ordning på översvämningen i inkorgen och saker och ting rullar igång som de ska – så även här. Här kommer några roligheter som händer på Fantasiresor i september och oktober.

Här spenderade jag bland annat sommaren.

En fantasiresa som blir verklighet

När jag i bloggens begynnelse inte reste så ofta själv, brukade jag istället fylla bloggen med resor jag drömde om – mina fantasiresor. Den allra första fantasiresan handlade om Svalbard, som sedan otroligt nog uppfylldes. Den sjätte fantasiresan jag skrev om gick med häst och vagn genom Irland. Och inte vilken vagn som helst, det skulle vara en sådan där gammal trävagn man kan sova i.

Jag skulle fixa några robusta hästar med lockigt hovskägg och spänna dem framför en husvagn i trä. Lunka fram över gröna lena kullar, genom pittoreska byar, dricka te hos en krokig greve bland tinnar och torn, surra grimskaftet runt en lyktstolpe för en skummande Guinness med den lokala versionen av “Whiskey in the jar”.

Så här skrev jag om min fantasiresa till Irland, 20 september 2012.

Om tre veckor blir den verklighet! Det är jag och Katarina från Äntligen vilse som, i sponsrat samarbete med Tourism Ireland, kommer åka dit över en långhelg (tors-sön). Vi kommer spendera en natt i Dublin, för att sedan ta lokalbussen till Clissmanns Horse Caravans som företaget heter som har hästarna. Som planen ser ut just nu kommer vi att köra vagnen och sova i den en natt och även ha tid att vandra lite i Wicklow mountains national park. Kort (eller ja långt blev ju det här) och gott: en fantasiresa som jag verkligen ser fram emot! Skicka gärna tips på saker att se i Dublin och längs med kusten söderut.

Och framför allt: glöm inte att fantasiresa!

Foto: Clissmanns Horse Caravans

Höstig mini-getaway

För att göra hösten något kortare rekommenderar jag alla att boka in en mini-getaway. Den behöver inte vara längre än en helg, och det räcker gott och väl med Sverige eller till och med en staycation i sin egen stad. Min kommer att gå till föräldrarnas hus på Gotland tillsammans med tre barndomskompisar. Jag tänker vin, mat, bastu och spel vid brasan.

Internationell bloggkonferens och italienska vyer (igen)

Den som inte gillar bilder på italienska gränder och lovord om den italienska maten bör eventuellt sluta läsa Fantasiresor. För de kommer aldrig ta slut inser jag. I oktober är det staden Ravenna och regionen Emilia-Romagna som kommer stå mål för detta. Jag ansökte om att få vara med som sponsrad bloggare på den internationella bloggkonferensen Social Travel Summit och blev utvald!

I ”sponsorpaketet” ingår, förutom själva konferensen (som jag även var på år 2015 i Hamburg och som fortfarande är den bästa bloggkonferens jag varit på pga så hög nivå), en fyra dagar lång resa i regionen. Alla bloggare har fått välja mellan olika teman för denna resa men det är ännu inte bestämt vem som får åka på vilken. Jag kryssade för en resa med temat utomhusaktiviteter med möjlighet till ridning, och en matresa till Reggio Emilia.

Några av bloggarna på Social Travel Summit 2015: Lola Akinmade-ÅkerströmKerwin McKenzie och Shivya Nath.

Och så en mer personlig resa…

Jag ska sätta mig i skolbänken igen! I alla fall i en symbolisk sådan. Det är en distanskurs i kreativt skrivande via Luleå universitet som går på 100% under höstterminen. Jag kommer jobba med mina uppdrag samtidigt men i något bantad skala. Ser fram emot att få lära mig nya saker och att för ovanlighetens skull själv få textfeedback vilket jag annars bara ger under min egen kurs på Berghs (som jag kommer fortsätta hålla i).

Ser fram emot lite stormbyar i min stillastående sensommarvardag.

10 kommentarer

  1. Härligt!!! Jag är SÅ nyfiken på dina mål du satte inför året, eller om det var inför förra hösten? Särskilt det där med att ha tråkigt. Hur har det gått med det??

  2. Men så mycket fint! Irland låter ljuvligt och grattis till platsen på bloggkonferensen!

    Och vad kul att du läser den skrivkursen – jag gick den förra hösten. Så säg till om du behöver någon bok, jag har ännu ett par av de böcker som behövdes kvar 😉

    1. Tack <3 Så kul att det var samma som du gick! Sökte den förra året också men sökte med sen anmälan och då hamnade jag på typ reserv 200 eller något. Hade ju varit kul att gå ihop!

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng