Nordic Bloggers Experience i ett Helsingfors i vinterskrud

Nordic Bloggers Experience (NBE) 2015 i Helsingfors var en fantastisk upplevelse på många olika sätt. En resemässa och samtidigt en bloggkonferens i januari med de största resebloggarna från hela världen.

Här är en liten lista på saker NBE lärde mig

nbe
Till höger ett bra exempel på att utpressning eller diktatur inte fungerar i sociala medier.

[gdlr_icon type=”icon-check” color=”#a2d2db” size=”25px” ] Beskriva Fantasiresor och samtidigt försöka klura ut vad en turistbyrå EGENTLIGEN säger under 15 min ”speed-dejting-session”. Otroligt nyttigt. Hoppas att branschen har fått lite större förståelse kring resebloggare till nästa konferens och att jag själv har blivit bättre på att pitcha.

helsingfors-11

helsingfors-13
Bridge of love.
helsingfors-nbe-8
Min Amazing Helsinki-grupp bestående av resebloggarna anidenkt.dk och machbel.com.

[gdlr_icon type=”icon-check” color=”#a2d2db” size=”25px” ] Försöka hitta Helsingfors alla höjdpunkter inom loppet av för få timmar. Har alltid velat vara med i Amazing Race, ni vet tv-programmet där par ska hitta fram till olika destintioner på snabbast tid. Vi körde en mini-variant. Domkyrkan, Olympiastadion, Senatstorget, Uspenskijkatedralen… Sedan gav åtminstone min grupp upp i minus-trettio-kylan.

helsingfors-4
Utsikten från Radisson Plaza.

nbe-party
[gdlr_icon type=”icon-check” color=”#a2d2db” size=”25px” ] Radisson Blu är en hotellkedja som är ganska najs (hade aldrig bott med dem förut). De stod för både boende och välkomstfest för alla resebloggare!

helsingfors-nbe-3
[gdlr_icon type=”icon-check” color=”#a2d2db” size=”25px” ] Blini är en himla trevlig grej att äta. Ryska matiga plättar med olika delikata tillbehör. Populärt i Finland!

”What is most important in social media? The content!” Andrew Chow

helsingfors-nbe-9
Träffade bl a svenska resebloggaren Helena från ohdarling.org (t v), Hyesun Sung och The Travel Camel (t h).

[gdlr_icon type=”icon-check” color=”#a2d2db” size=”25px” ] Det är väldigt skönt (och ibland jätteirriterande) att hänga med andra resebloggare som tycker det är helt normalt att vänta 10 min innan man börjar äta för att maten ska fotas, att sitta med sin mobil inte behöver innebära att man är asocial, och att det inte behöver vara skryt att berätta om sitt senaste paradisöbesök. Andra svenska resebloggare som var på plats under NBE 2015 var Oh darling, A lady & a tramp, Towis och Jennifer Sandström.

helsingfors-9
helsingfors-12
[gdlr_icon type=”icon-check” color=”#a2d2db” size=”25px” ] Helsingfors är en otroligt vacker stad även på vintern.

”Time has changed, but have you changed with it?” TheTravelCamel

helsingfors-nbe-1
Arrangörerna och några föredragshållare. Huvudansvarig a.k.a. the superwoman Inna-Pirjetta Lahti till höger.

[gdlr_icon type=”icon-check” color=”#a2d2db” size=”25px” ] Redigera bilder i Lightroom med radiella filter är något av det mest användbara jag någonsin lärt mig! Förutom möten och fester så ordnades det även workshops för bloggare. Den mest lärorika var Lightroom-kursen med Laurence från Finding the Universe.

Nu har de öppnat upp ansökningen för NBE 2016. Ses vi där?

9 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng