Bergsvandring i Frankrike vid La Meije

I slutet av maj var jag, som vissa av er redan känner, i alperna vid La Grave, Frankrike. Jag var en av bloggarna som bevakade Expedition Arcada men eftersom man får nackspärr av att sitta och titta på klättrare som tar sig uppför en jättehög bergsvägg så gjorde vi även lite egna dagsäventyr. Som att vandra upp till glaciären på La Meije (eller åtminstone till randen av någon form av baby-variant av glaciären).

expedition-arcada-110
expedition-arcada-111
expedition-arcada-109
Så fin vandring, visserligen i ständig brant lutning och stekande solsken – men ett knastertorrt, vackert, krispigt landskap som belöning. Här ovan: hej från en klippa.

expedition-arcada-120
expedition-arcada-106
expedition-arcada-118
Uppför, uppför, uppför… Även om jag är otroligt otränad och avskyr att stå och springa på ett löpband pga urtrist så kan jag vandra i flera timmar brant uppför utan att dö. Trött, javisst. Men när näthinnan samtidigt matas med oändliga landskap, och man liksom kan fästa blicken på en vacker liten bergsby i fjärran och bara gå på, då går ju benen i princip av sig själv. Helst skulle jag vilja träna i en alp varje dag, om jag fick välja.

edelweiss
Bergsvandring i Frankrike inkluderar så klart även Edelweiss. Min första! Svårt att inte få Sound of music som vandringssång i sinnet efter det.

expedition-arcada-108
Fjäll-selfien ett måste.

expedition-arcada-128
expedition-arcada-116
Höjdpunkten med en bergsvandring är inte den fysiska varianten utan, så klart, picknicken när man väl nått dit.

5 saker att packa i picknickryggsäcken

1. Termoskaffe
2. Baguette
3. Mjukostar
4. Tonfisk på burk
5. Choklad

expedition-arcada-126
Efter lite stående rutchkana på isen så var det bara dags att vandra ner igen. Inte alls lika spännande, om du frågar mig, men nödvändigt (obviously). Höjdskillnaden från vårt basläger till dit vi vandrade var drygt 800 meter. Phew…

7 kommentarer

  1. Det er billeder som disse, som får mig til at ønske, at vi havde bjerge i Danmark! Kunne være så fint med muligheden for en dagstur til en bjergtop i ny og næ 🙂 Og rigtig dejlige billeder. Håber I fik testet sangstemmerne oppe i højderne med lidt fra sang fra ’Sound of Music’ – haha 😛

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng