Bloggutmaning: 10 resebilder

Den finska resebloggaren Journey Diary har dragit igång en bloggutmaning som går ut på att man ska posta 10 bilder till 10 redan förutbestämda rubriker. Mary af Rövarhamn (som för övrigt är en himla spännande blogg) har tagit den vidare till Sverige och nu tänkte jag också haka på. Här kommer mina resebilder till följande tio teman:

1. En bild på en flygplansvinge.

Finland_Lappland-37
Eftersom flygplansvingar är något av de vanligaste semesterbilderna på Instagram har jag liksom per automatik raderat alla mina. Därför hade jag inte så många flygplansvingsbilder kvar att välja mellan. Men denna är inte fy skam ändå. Den är tagen i -30°C på Kittiläs flygplats i finska Lappland.

2. En misslyckad bild som blev bra

Mainz karnevalstaden
Jag skulle fota fina tyska korsvirkeshus i Mainz och mitt i klicket kommer banan med tillhörande apor (björnar?) vandrandes in i min seriöst uppstyrda arkitekturbild. Men så säger ju den här bilden i slutänden så mycket mer om Mainz och den stora karnevalen som pågick i staden just nu, än några bjälkar i kors från urminnes tider. Helau!

3. Resebilden man blir på gott humör av

golden_bridge
Den mest uttjatade fotoposen (?) på den mest fotograferade (?) platsen, men alltså friheten jag minns från detta tillfälle. 19 år och utsläppt från gymnasiet flygandes över San Francisco i någon slags naiv drömbubbla. JAG blir på gott humör!

4. Naturbilden

sunset
SÅ SVÅR KATEGORI. Blev tillslut en från Slovenien. Mest kanske för att hela den resan resulterade i så många fina naturbilder, ett magiskt land på flera sätt. Åk dit innan det blir en turistfälla!

5. En bild högt uppifrån

utsikt
I Budapest med staden vid mina fötter. Gillar bilden så mycket. Och jag som sällan gillar bilder där jag själv är med. Gillar framför allt fotografen som tagit bilden.

6. Vykortsbilden

DSC00393
Det här var också en svår kategori eftersom jag för det första inte verkar ha samma vykortsmotivsmak som övrig svensk befolkning (kräks i alla vykortsavdelningar på typ Ica etc av så många anledningar så det nog får bli ett eget inlägg i framtiden), och för det andra för att jag inte kan välja ut bara EN. Men den här vackra bulgariska kvinnan och hennes kloka blick skulle åtminstone jag vilja ha på min vägg.

7. Bild på resesällskap

mongoliet
Vi hade gått i samma klass i 12 år (de flesta av oss), drömt om resan i 5 år, planerat den i 3 och sparat pengar i 1. Vi var oslagbara och det blev oslagbart också. Våra sex månader i Asien och Oceanien (båt till Finland, tåg till Ryssland, Transsibiriska till Mongoliet och sedan annat tåg vidare genom Kinas städer, in och ut i Hongkong, genom Malaysia, båtluff i Indonesien, roadtrip i Australien och sedan sist Nya Zeeland). Den bästa resan på så många sätt.

8. Njuta-under-palmen-bild

under_palmen
En helt perfekt uppsatt hängmatta i solnedgången på Siquijor Island i Filippinerna. Det var dagen innan julafton och timmar innan min 39°C feber skulle bryta ut. Men just där och då var det mindfulness i sinnet. Och ja, jag har sådär långa spretiga tår.

9. Godmorgon-bild

la_sultana_6
Det får bli två eftersom de hänger ihop. Morgonen när jag och min pojkvän vaknade upp i sultaninnans palats, La Sultana, i Marrakech. Det var vår sista morgon innan hemfärd men ett sådant perfekt avslut på många sätt. Den platsen, det hotellet. Måste upplevas!

10. Bild på favoritstaden

favoritstaden
Kanske inte den skarpaste bilden i biblioteket, men den representerar så många bra saker. Först det uppenbara: kaffe. Men inte bara vilket kaffe som helst: italienskt kaffe i Rom (favoritstaden alltså). Sådär startar jag varje morgon i mina drömmar – med en espresso och nattlinnet fladdrande lutandes ut genom mina öppna fönsterluckor mellan de aprikosfärgade husfasaderna – vad händer på den lilla piazzan därnere idag då?

15 kommentarer

  1. Härliga bilder, och roligt att läsa om vad de handlar om. Jag har precis skrivit klart mitt inlägg – det blir alltså ”Resfredag” den här veckan ockå! 🙂 Kram!

  2. Sofia, lycka till med bildbloggar utmaningen. Jag tycker Du skall vinna så klart, Dina bilder är så fina. Kul att några bilder från världsresan var med. Magdalena är någonstans i närheten av den mest fotograferade bron just nu. Kanske hon t.o.m. hoppar. Lycka till med Hötorgshallen projektet. H.h. har jag gillat sedan jag första gången var där 63. Inhandlade finskt knäckebröd samt dito pumpernicklar.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng