9 bilder ni gillat mest under året (och god jul)

God jul kära fantasiresenärer! Hoppas ni haft en fin julhelg. Själv har jag kopplat bort och ned på Gotland. Fint med lite ledighet. Lyckades även låta bloggkameran vila så tyvärr har jag inte så mycket smaskigt därifrån att dela med mig av.

Jag tänkte istället visa vilka nio bilder ni gillat mest på Instagram under året som gått. Sammanfattningsvis kan man säga att det är smäktande landskap och Norden som gäller. Hela 8 av 9 bilder är från antingen Norge eller Sverige.

9 bilder ni gillat mest på Fantasiresors Instagram 2017

#9. Smöjen, Gotland

En bild på fantastiska stranden Smöjen nära mina föräldrars semesterhus på Gotland. Så här tom var stranden en het julidag. En av mina favoritstränder.

#8. Lofoten, Norge

När himlen dansade över havet vid Lofoten! Tagen från däck 7 på Hurtigrutens M/S Nordkapp i oktober. En resa som jag har så många fantastiska bilder ifrån så jag inte ens hunnit blogga om den. Men snart kommer det, jag lovar.

#7. Svalbard, Norge

Första men inte sista bilden från Svalbard som placerade sig i den här nio-i-topp-listan. Tagen bredvid den nedlagda gruva fem precis utanför Longyearbyen. Kolet som svärtat ned den vita snön skapade dramatiska scener.

#6. Svalbard, Norge

Ytterligare en bild tagen utanför Longyearbyen på Spetsbergen, Svalbard. Varje år firas solens återkomst med en hel ”solfestuka” och den 5 mars så hålls en utomhusgudstjänst på den här klippan mitt emot staden för att välkomna solen. Bilden är tagen just den dagen på den platsen.

#5. Svalbard, Norge

Varken ni eller jag kunde få nog av Svalbards drömlika landskap. Här på skotertur över vidderna.

#4. Svalbard, Norge

Renar som njuter i solnedgången på Spetsbergen. En magisk dag på snöskoter över vidderna mellan Longyearbyen och Svea gruva som slutade med denna magnifika solnedgång.

#3. Vorarlberg, Österrike

På tredje plats hittar vi en bild från alpvandring i Österrike. Skrev så här: ”Alperna hälsar! Gick på vandring idag bland regndisiga molntussar och klockklingande kor som slickade mina händer.”

#2. Vinterviken, Sverige

Bland alla smäktande landskap från Svalbard så platsar faktiskt en bild tagen femhundra meter från min port hemma i Axelsberg, Stockholm. Den kniper till och med andra platsen! En sådan där magisk vårkväll när man för första gången kunde sitta ute i solnedgången och äta sushi och dricka bubbel.

#1. Svalbard, Norge

Den bild ni gillat allra mest är trots allt också en från Svalbard. Just den här är på själva kyrkan i Longyearbyen. Ser nästan ut som en leksakskyrka i sin perfekthet.

Om du inte redan följer mig på Instagram så heter jag @fantasiresor där. Har du några särskilda önskemål på bilder du skulle vilja se mer av 2018?

12 kommentarer

  1. Mycket Svalbard, det är fint. Någon gång ska jag också åka dit när det ligger massa snö och är minusgrader. När vi var där gick solen inte ens ner. 🙂

    1. Jag hoppas verkligen att du får åka! Du vet vem jag har att tacka för dessa två äventyr (även om det känns konstigt att säga så pga omständigheterna osv) <3 Men 2018 – nu kör vi!!!

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng