Hedpicknick, böcker, iste och berså – min sommar 2018

Jag längtar efter boksommar, spritkökskaffe, hedpicknick och att få borra in min kind i den där mjuka gropen som bara hästmular har. Förra året skrev jag den här listan om mina sommarplaner, och tänkte att jag skulle göra en likadan i år. Listan kommer ursprungligen från Lisa.


Längtar efter hedpicknicks vid mina föräldrars sommarstuga på Gotland.

Här kommer den – min sommarlista:

På vilka platser spenderar du din sommar?

Sommaren kommer att börja med en drömresa till Alaska i elva dagar, med två nätter i Seattle på vägen dit. Avresa 11 juni. Hurra! Sedan kommer jag jobba två veckor ungefär innan jag placerar mig i familjens hus på norra Gotland i åtminstone tio dagar. Jag börjar nämligen sommaren med att fylla trettio år (hjälp) och kommer fira det i vår hedbar på Gotland med några få vänner i juli. I början av augusti ska jag fjällvandra en vecka med min syster någonstans i Sverige. Vi tänkte gå all in med tält och allt. Tips på vackra vandringsplatser mottages tacksamt! Har även ett äventyr som inkluderar häst inplanerat, samt eventuellt någon kortare resa. Men mest ser jag fram emot att få njuta av den svenska sommaren!

#Boksommar2018 – ses vi där?

Hur länge är du ledig i sommar?

Att vara ledig är ju något av en definitionsfråga i mitt liv, men jag kommer ha lite jobb under juli. Alaska kommer också att vara ”typ semester”. Sedan kommer nog datorn även att nedprioriteras i packningen under vår fjällvandring.

Skulle du vilja åka någon annanstans än de ställen du planerat?

Inte just nu. Har ju varit bortrest i Italien hela april och maj, och just nu längtar jag efter att få takbarshänga i Stockholm med mina kompisar, picknicka vid Vinterviken, och gunga hängmatta på Gotland. När mina föräldrar sålde vårt hus i Järna så rensade de ut stora delar av sin boksamling. Jag bad dem spara alla böcker de tycker jag borde läsa. Det blev en flyttkartong som sedan dess har stått nere i mitt förråd. I sommar har jag tänkt att det är dags att börja läsa mig igenom den. Bland annat ihop med Katarina och iste i hennes berså. Få saker slår den svenska sommaren.


Just nu längtar jag efter att bara få hänga i min lägenhet igen. Återfår den idag!

Hur ser din midsommar ut?

Den kommer att spenderas i Alaska. Exakt hur, och om, den kommer firas på något särskilt sätt är ytterst oklart.

Hur kommer den här sommaren skilja sig från den förra?

Jag tror den största skillnaden kommer vara att förra året var jag heartbroken och jäkligt less på att ha spenderat två månader på hemmaplan under våren. Jag var rastlös men samtidigt väldigt tom på energi. I år är mitt hjärta redo för nya äventyr och jag har laddat batterierna i Toscana under två månader. Jag är på g.

Har tankat näthinnan med dessa vyer <3

Vilka spenderar du semestern med?

Det kommer som vanligt att vara en blandad kompott av föräldrar, systrar, syskonbarn, gamla vänner, nya vänner, resebloggvänner, och mig själv.

Har du någon resa inplanerad efter sommaren?

Just nu är jag väldigt sugen på att göra något liknande det jag gjort under våren i Fiesole. Det vill säga att flytta kontoret utomlands. Blev extremt sugen på Barcelona när jag var där nu i april, men även Lissabon står högt på listan (läste hos Svenska nomader att det är en het potatis i coworking-världen just nu). New York skulle inte heller sitta helt fel. Jag och Katarina har även som vanligt ett gäng idéer, kanske får vi till någon av dem. Jag håller även på att göra vissa förändringar vad gäller jobb som kommer påverka hösten till viss del, något jag ser fram emot. Ska berätta mer när det är mer klart.

Vad har ni för somriga resplaner?

8 kommentarer

  1. Alaska, waow! Det låter fantastiskt spännande! 🙂 Vi ska ut och rulla med husbilen i Europa. Jag trixar med projektanställningar, och försöker få lite glapp emellan så vi ska hinna resa 😉

  2. Du målar med ord Sofia, så fantastiskt att få ta del av. En helt oviktig men dock en fråga: Hur kan Du fylla 30 i sommar när Du fortfarande presenterar Dig som 28. Måste hänga ihop med att man blir yngre av intresse för allt i världen kombinerat med enorm reslust. Lycka till med alla planer i sommar och in i framtiden.

  3. Fira midsommar i midnattssolens land blir inte helt fel! Hoppas ni får fint väder då ni är i Alaska och att ni får se Denali, så hon inte gömmer sig i molnen 🙂 Vi ska ju flytta till New York i sommar, och direkt efter flytten åker jag också iväg till Alaska, fast till Nome, för fältarbete 🙂 Ser fram emot att hitta egna områden i New York, och även utforska bergen och de djupa skogarna runt om stan!

  4. Jag går all in för hemester i år! Ska också vandra med tält (dock inte till fjälls, utan i Bergslagens djupa skogar) och självklart leka lantliv hemma i Dalastugan. Jordgubbar, hängmatta, korsord, trefika, smultron på strå och mängder av böcker som väntar på att bli lästa. Längtar efter svensk sommar som bara den!

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng