5 nyheter från Fantasiresors värld

Eftersom jag i vanlig ordning ligger efter med mina uppdateringar här så gör jag i vanlig ordning ett samlingsinlägg. Fem saker som har hänt i Fantasiresor värld den senaste tiden och som jag vill berätta om (och skryta lite med för jag ska inte sticka under stolen med att jag är väldigt stolt över alla roliga projekt jag får vara med i på olika sätt).

#1. Egenland – tv-programserie om unika resmål i Finland

Jag har länge tyckt det är synd att inte fler svenskar tar sig över till grannlandet Finland. Därför blev jag extra glad när jag fick fråga om jag ville vara med i tv-projektet Egenland. En tvåspråkig programserie skapad av YLE, Finlands motsvarighet till SVT, och som handlar om att lyfta fram finländarnas egna pärlor. De bad helt enkelt tv-tittarna att tipsa om sina favoritplatser, och utifrån förslagen har de skapat Egenland. En reseguide och samtidigt ett kulturprogram.

Jag är med i klippen och ger korta kommentarer men ser och låter så otroligt trött pga spelade in klippen när jag precis legat däckad i feber och inte kunnat prata på flera dagar och sedan fortsatte vara sjuk i 4 veckor till. Men själva serien är värd att titta på (fram tills min tomma blick dyker upp, don’t be scared).

Här finns klippen och här kan du läsa mer om projektet. Alla klipp är inte uppe ännu utan det är en serie som pågår under våren.

#2. Nomadporträtt hos Svenska nomader


Svenska nomader som är en mötesplats och en portal för svenska digitala nomader har gjort ett nomadporträtt med mig. En intervju där jag berättar om vad jag jobbar med, hur jag lagt upp mitt arbete, och varför jag befinner mig i Fiesole utanför Florens just nu. Kul, särskilt eftersom jag går i funderingarna: vart ska jag flytta mitt kontor härnäst?

#3. Cisions topplista över 10 resebloggare

Företaget Cision rankar varje år bloggar inom olika branscher. Jag har tidigare saknat kategorin resebloggare bland deras topplistor, men i år är vi med, och Fantasiresor har fått en hedrande plats på deras topplista över Sveriges 10 (enligt dem) främsta resebloggar.

”Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, antal läsarkommentarer, samt aktivitet och delningar i sociala medier.”

Blogglistan hittar du på Cisions hemsida.

#4. Travel Massive – utan mig


AnnikaLola och jag som arrangerar Travel Massive i Stockholm. Foto: Jeanette Seflin.

Vårt senaste event med Catalan Tourist Board & Costa Brava Tourism. Foto: Jeanette Seflin.

Tre till fyra gånger om året är jag med och arrangerar Travel Massive, ett event för aktörer inom resebranschen. Den 16e maj går nästa event av stapeln, men eftersom jag befinner mig i Fiesole (inte helt fel dock) så kommer jag inte kunna delta. Men om du är resebloggare, resejournalist, fotograf, jobbar på ett reseföretag eller kanske på en pr-byrå med resiga uppdragsgivare så är du alltså välkommen. Den här gången är det Costa del Sol-Málaga och Spanska Turistbyrån som står värdar och du hittar all information och anmäler dig här.

#5. Böcker, rosor och romantik i Barcelona

Jag är precis på väg hem från ett sponsrat blogguppdrag till Barcelona. I måndags firade de Sant Jordi’s Day – Barcelonas mest romantiska dag på året. En dag fylld med rosor och böcker.

Resan är en del av kampanjen #NordicTBinBarcelona och arrangeras av Nordic TB i samarbete med Visit Barcelona och Catalunya Experience. Blogginlägg från resan kommer, men spana gärna in mina uppdateringar på Instagram så länge, har sååå många fina bilder att posta. Blev helt kär i staden och är just nu extremt sugen på att bo där i höst och jobba på samma sätt som jag gör nu i Florens.

13 kommentarer

  1. Grattis till alla roligheter! Jag kom också med på Cisions lista, och med tanke på att jag nystartade bloggen och renodlade den till en reseblogg så sent som nu vid årskiftet så är jag otroligt stolt! Nu väntar jag på att spännande samarbeten ska börja ramla in haha. Ett steg i taget.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng