Ekande öde i Tuk-tuk vid Lake Toba

Nu bor vi på en ö mitt i en vulkansjö: Lake Toba. Tuk-tuk heter området där vi bor och det är även här alla andra turister är. Eller var snarare. Numera står de stora hotellkomplexen i princip tomma och restaurangägarna ser alla lika förvånade ut när en människa dyker upp och vill äta på deras ställe. Turisterna har övergivit både Tuk-tuk och i princip hela Indonesien. Vilket nog dels beror på de stora naturkatastroferna som varit (Aceh Provinsen på norra Sumatra var en av de ställena som drabbades hårdast av tsunamin, sydvästra Sumatra har drabbats av flera allvarliga jordbävningar och området kring Bukit Lawang har precis återhämtat sig efter en svår översvämning), dels beror det nog också på terrorbombningarna som varit. Och så var Indonesien även det land som drabbades värst av fågelinfluensan.

Dess bättre for oss som njuter i våra fjortonkronornatten-hotellrum precis intill sjön med egen brygga och trädgård (fotot här ovan är taget från vårt rum). Det är fantastiskt vackert.

Och till middag dricker vi avokadoshakes för här står avokadoträden i blom!

2 kommentarer

 1. Spännande att läsa om era äventyr. Tag ett skönt bad för mej också. Sen tycker jag att det är dags att ni kommer hem…

  Önskar er en riktigt GOD JUL från ett regnigt Sverige.
  Puss
  Farmor

 2. Farmor! God jul! Horde fran mamma om armen – laskigt! Hoppas den blir battre!
  Puss
  Ps. du har ju blivit varsta dataproffset!
  Ps2. mitt telefonkort tog slut nar jag ringde dig sist – darav det abrupta slutet. Hade inga pengar att kopa nytt for…

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng