Nyår 2008-2009 på Kuta Beach, Bali (=folk, raketer, folk, svett och folk)

Nyår på Bali var precis som det låter: vilt. Gatorna var igenproppade av svettiga människor och moppar som alla försökte ta sig fram någonstans – vilket var omöjligt. Vi stod mesta tiden stilla ihopmosade i ett folkhav. Stranden var proppfull av folk och raketer. Vi flydde upp på en bartakterass helt utpumpade och med svetten rinnandes. Hela ön var taggad till max (nästan övertaggad). Vi firade tillsammans med Simon och Ellika som vi träffat för några dagar sedan och Love och Daniel – örjan is everywhere verkligen.

Igår var föresten min olycksdag. Först brände en indones mig med sin moppe när han försökte tränga sig i bensinmackskön. Sedan brände en full turist mig med sin ciggarett på dansgolvet. Och idag upptäckte jag att jag dansat runt med en stor glasbit inkilad i min flipflop. Och magen är uppriven av body board-åkning i vattnet. Jag behövde klaga av mig.

Vi hyr just nu en väldigt fin och lyxig lägenhet. Som tyvärr ligger väldigt off – vi måste alltid visa vägen åt taxichaufförerna, ingen hittar dit. Men väl där är det skönt och tyst och turistfritt och vi kan laga vår egen mat och kolla på film. I morgon flyttar vi till ett hostel och trängs med alla andra förmångaturisterna på Kuta Beach. Där ska vi bo tills Elsa flyger hem den 7 januari. Den 30 januari flyger vi andra vidare till Australien och köper bil.

Gott nytt år till alla!

Foto: Pexels

1 kommentar

  1. Gott Nytt År!
    -7 och raketer nog (även om inte lika många som förra året) i Järna.
    Hurra nu är Kulturhuset ett AB och Pia och Johan har intagit Linas Cafe NU Järna Kafe.
    Här är underbart men det är härligt att resa med er!!!

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng