Soloweekend inbokad

Jag har i ungefär en månad letat efter en weekendresa att boka. Efter mycket om och men har jag nu bokat in en weekend till regionen Lombardiet i norra Italien redan nu till helgen. Jag flyger till Milano och tänkte sedan ta tåget till staden Brescia som ska vara himlans fin.

Min pappa som turnerar runt världen över med sin orkester (Chamber orchestra of Europe) råkar befinna sig just precis där, just precis då. Så även om jag hade tänkt mig en soloweekend så blir det lite pappahäng ändå. De åker dock vidare redan på lördag och då tänkte jag försöka ta mig till den vackra Comosjön, Lago di Como.

Soloweekend till Comosjön (Lago di Como) i norra Italien
Comosjön (Lago di Como) i norra Italien

Svenska resebloggares bästa tips på lugn soloweekend

När jag började fundera kring en weekendresa i slutet av mars, så frågade jag alla andra svenska resebloggare i vår facebookgrupp om de hade några bra tips på resmål om man reser själv och vill ta det lugnt. Eftersom jag fick så otroligt många bra tips, så tänkte jag tipsa vidare om dem här. Jag blev bokstavligt talat sugen på varenda en av dem.

 • Turisterna tipsade om Faro i Portugal och Split i Kroatien som båda har direktflyg från Stockholm. Faro har ju sedan Algarvekusten och Split sina vackra kroatiska öar.
 • Dryden ville slå ett slag för den svenska fjällen! Jag har många gånger tänkt att jag ska göra just en fjällvandring i Sverige, snart så…
 • Bara Brittiskt hade många bra tips: Danmarks långa stränder, Ystad saltsjöbad, det kinesiska hälsohemmet Yangtorp och österrikiska Bad Gastein med sina makalösa alptoppar.
 • Mitt liv på Capri tipsade om grannön till Capri: Ischia. Verkar SÅ vackert!
 • Marias Memoarer och Resfredag tyckte båda att Teneriffa var underskattat om man vill just ta det lugnt eller vandra.
 • Liniz travel tipsade om att både Kanarieöarna och Dubai hade lyxigare spahotell till billigare penning.
 • Freedomtravel som själva nyligen varit på lyxspa i Riga, tyckte just det var ett bra alternativ.
 • Fab F’ämme tipsade om Lissabon (som jag för övrigt läääänge tänkt att jag bara måste åka till) och hon fick även medhåll från Travel on a cloud som la till tipset: ”ta även tåget ut till Estoril och mysiga Cascais vid havet!” 
 • New York – my bite of the big apple har skrivit en hel guide om att resa ensam som kvinna till New York.
 • Happy Traveling tipsade om franska Biarritz, som ja, verkar fantastiskt pittoreskt!
 • Och det sista tipset, som jag även var väldigt nära på att boka, kom från Agonmom Travelblog som tipsade om Malta. Men jag insåg att det nog får bli en resa som är lite längre än en weekend.

Mina bästa tips

Jag har börjat skriva artiklar för Skyscanner och i min första artikel kommer jag att tipsa om mina egna 8 resmål att åka till om du reser ensam. Håll utkik här för att få reda på när den publicerats!

Fotografier från Wikimedia.

14 kommentarer

 1. Först vill jag börja med att säga hur glad jag är över att jag snubblade över just din blogg. Jag känner direkt att jag gillar den! Du måste återkomma och berätta hur Brescia var. Jag kommer troligtvis resa genom Italien på min väg tillbaka till Sverige. Alla tips mottages tacksamt!
  Trevlig resa!

 2. På min lååånga bucketlist står en soloresa 🙂 Det har dock inte blivit av ännu, jag vet inte varför, kanske vågar jag inte? Jag får börja med en charter kanske, ha ha!

  1. Åh men ja om du vill ha solresa skulle jag också kunna överväga charter. Man måste ju inte vara med på alla program osv, men kan vara ganska skönt med att få allt fixat så man kan fokusera på att sola, lata, äta glass och annat livsviktigt 😉

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng