Fantasiresor rymmer till Italien en sväng

Jag har drömt om det länge. Att vakna upp med den toscanska solen utanför mitt fönster, stoppa fötterna i ett par tofflor, kaffekoppen i ena handen och min dator i den andra för att sätta mig i någon cypress-skugga och jobba. Nu har jag bestämt mig för att göra verklighet av den där drömmen.

Första april åker jag till landet som doftar basilikakvist och espresso för att spendera två månader i en lägenhet.

Här ska jag bo: Fiesole

Fiesole är en liten stad som ligger ungefär en mil utanför Florens i Italien. Här har jag hyrt en lägenhet som ligger på bottenplan i det här huset (dock inte min lägenhet på bilderna). Och jag vill inte överdriva: men det ser helt enkelt magiskt ut! Från Fiesole har man både utsikt över Florens och första parkett för att se Toscanas grönskande kullar färgas av solnedgången.


Huset <3

Huset (eller ska jag kalla det herrgården?) är byggd mellan 1500 och 1700-talet och är omgiven av en 7500 kvm stor park. Fram till 1962 ägdes villan av (håll i er) prinsessan Maria Adelaide Vittoria Amelia Elisabetta Marca Di Arsoli (född Savoy-Genoa).


Och trädgården!

Det här ska jag göra

Eftersom jag har förmånen att (eller ja, jag har ju slitit som en häst för att få det så) driva eget företag och jobba som digital copywriter så innebär det att jag kan sköta alla mina uppdrag varifrån som helst. Så det jag ska göra i Fiesole är att jobba precis som hemma fast med den florentinska katedralen klingande som bakgrundsljud istället.


Ska förstås även äta en gelato – eller tre – vid floden Arno.

Utöver jobb har jag även två andra saker jag vill göra:

1. Lära mig bättre italienska. Helst genom att gå någon kurs (om jag hittar någon som inte kräver tre timmar per dag).

2. Åka på mängder av miniutflykter. Vill se Sienna, San Gimignano, Lucca, Milano och förstås bara roadtripa genom Toscanas landskap och vingårdar. Fiesole där jag ska bo ligger bara 43 kilometer från huset som min familj hyrde under mitt livs första utlandssemester (släktbesök i Finland borträknat) och det vore väldigt kul att åka dit en sväng också. Cirkeln sluts kan man säga.

Bacchereto i Toscana där jag spenderade min första riktiga utlandssemester som sexåring.


En mini-fantasiresenär under olivrankorna 1994.

Gjorde ett litet Pinterest-board med bilder från Fiesole. Tänker att 2018 är året då vi peppar varandra till att ta tag i de där drömmarna på riktigt, eller hur? 

33 kommentarer

  1. Aaaahhh jag är så pepp på det här! Hade gjort samma sak om jag var singel. Försöker övertala David att utbilda sig till något platsoberoende;)

  2. Detta är precis exakt det jag skulle vilja göra med mitt liv just nu. Dvs om jag inte haft två barn att ta hand om i kalla deprimerande Umeå! 🙂

  3. Det låter oerhört härligt! Men vi förstår att det ligger bra mycket jobb bakom ditt företag. Kul att skördetiden för dig nalkas. Själva tycker vi också att denna toscanska omgivning är förtrollande vacker och siktar på att åka dit antingen före eller efter sommaren. Vi kanske stöter på varandra vid gelato- stånden…

  4. Påminner lite om boken (och filmen) Eat, love, pray. Jag drömmer också om att få resa runt på italienska landsbygden, och som det ser ut nu kan det nog bli verklighet i sommar, i en husbil=)

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng