3 aktiviteter att göra vid Gardasjön

Som några av er kanske minns var jag vid Gardasjön i norra Italien i höstas. Förutom att äta gelato, dricka lite för många cappuccinos och åka på små utflykter så provade vi även på några aktiviteter. Här kommer de tre bästa.

Att göra vid Gardasjön:

#1. Klättra upp till ett slott

Via ferrata kallas en typ av utstakad klätterväg som är vanlig i alperna och norra Italien. Jag klättrade en sådan i franska alperna för något år sedan och trodde jag skulle dö. Är höjdrädd och att svinga mig runt hundra meter över marken är enbart något jag gör när mitt envisa jag på något sätt tar över förståndet. Men klättringen vid Gardasjön var något helt annat! Jag tror vi som max befann oss tre meter upp i luften. Istället för en enda bergvägg ledde klättringen genom en frodig canyon med vattenfall och kvittrande fåglar, små porlande bäckar som vi balanserade oss över och en och annan vanlig hederlig trappa. Målet: Castello, slottet!

riva-del-garda-climbing-4
Michelle från danska bloggen Shinimichi kämpar sig uppför.

riva-del-garda-climbing-14
riva-del-garda-climbing-5
riva-del-garda-climbing-6
riva-del-garda-climbing-7
riva-del-garda-climbing-8

#2. Laga traditionell italiensk mat

Om du frågar mig så finns det ingen godare mat än den italienska. Och även om jag knappast är någon gourmetkock myself så älskar jag riktig mat och hantverket kring den. Att gå på italiensk matlagningsworkshop var alltså ett perfekt sätt att få lite insyn i den lokala mattraditionen. Vi lärde oss göra strangolapretti – italienska gnocchi på bröd och spenat (har bloggat om receptet här i Hötorgshallens blogg), något bröd och en delikat äppelkaka.

gnocci-5
Passione Cucina visar Norske Reiseblogger hur gnocchin ska rullas.

cooking-class
Veera Bianca t.h. förbereder kakdegen.

gnocci-7

#3. Paddla kajak (eller SUP)

Att glida fram över Gardasjöns spegelblanka yta är mindfulness så det förslår. Jag ångrar att jag aldrig testade att paddla SUP, men novembertemperatur är inget för mig att råka ramla ned i. Brrr. Njöt istället bakom Shinimichis trygga rygg i en kajak.


kajak
Hej hej kajakselfie.

Norske Reiseblogger is going strong.

4 kommentarer

  1. Tar med mig att en kajakselfie, italiensk matlagningskurs helst med stiliga italienare och att fota fötterna över hög höjd är 2017s viktigt att göra.

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng