Upcoming: Plugga italienska i Florens

Just som jag satt i efterskvalpet av årtiondets sämsta sommar, med en känsla av att det var dags för att bosätta sig på en annan planet så dök det upp ett mejl i inkorgen. Vill du åka på språkresa?

Kort och gott, det var ESL – Språkutbildning utomlands som hade hittat min reseblogg och efter lite planerande är det nu bestämt: jag ska åka på språkresa till Florens i två veckor för att plugga italienska! Wiiiiiiiiii!!!

Alltså älskar allt som har med Italien att göra så var tvungen att göra ett moodboard (bilder från Pexels och Pixabay) och drömma iväg lite. Fick välja land, stad och språk själv och har länge velat åka till just Florens. För att mata på med lite fler italienska resdrömmar klickar jag runt på mina favorit-florens-bloggar Girl in Florence och Alla Fiorentina.

Men nu till min fråga: Vilka är dina bästa Florens-tips?
Mysiga kaféer, trendiga barer, magiska platser – hit me! Och är det någon som varit på språkresa tidigare, och har några tips angående det eller att plugga italienska? Jag vill veta allt 🙂

12 kommentarer

 1. Men åh va spännande! Både med språkresa och Italien! 🙂

  Jag har aldrig varit på språkresa men kan tänka mig att det är bra att försöka träffa lokalbefolkning när du är där och inte bara umgås med nya studenter 🙂

 2. Åh vilken lycka! Det finns nästan inget roligare än att gå på språkkurs! Och italienska som är ett så roligt språk! / Åsa

 3. lucky you!

  we spent 10 days in florence a couple of years ago – it was the final stretch of our round the world trip – and we loved that city! so much good food and heads of things to see and do 🙂

 4. Jag var tio dagar i Florens i somras. God mat finns överallt. Staden känns inte turistig på ett negativt sätt, förutom en huvudgata vid Il Duomo, men turisterna finns överallt. Il Duomo är FANTASTISK, kan inte riktigt återges på foton. Gå upp i både kupolen och klockstapeln i Il Duomo och gå också upp i Palazzo Vecchios torn för att se hela Il Duomo på avstånd. Santa Croce är finaste “mindre” kyrkan och Palazzo Pitti med trädgård blev en riktig favorit som rekommenderas. Den andra barockträdgården bredvid Pitti var ännu finare och inte många turister hittar dit.

  Vi gjorde dagsutflykter till Sienna, Bologna och Pisa. Sienna var en underbar stad med backar och gränder och rekommenderas verkligen. Bologna var helt OK. Pisa har egentligen inget utöver det lutande tornet, men tornet är ju obligatoriskt.

  Jag jobbar på med att publicera inlägg från Florens, du får se vad som dyker upp. Trevlig resa!

  /Lena

 5. Oj, så kult! Det er så spennende med språkkurs når man skal lære det i det aktuelle landet. Man kommer raskere inn på lokallivet og menneskene! Jeg reiser faktisk til Italia i morgen, på en 10 dagers biltur med mannen. God mat og vin er det som står i fokus, i tillegg til vakker natur og møte med flotte mennesker. Jeg ønsker deg god tur og lykke til i Italia!

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng