Världens vackraste tågluff?

Med påsarna fyllda av tyska korvar och krämiga ostar sicksackade vi oss fram genom den münchenska tågbefolkningen, med skyltarna Venezia S. Lucia i sikte. Ljuva Venedig, där jag var på klassresa i gymnasiet.

venezia from munich

Det tog inte lång tid efter att tåget rullat ut från Münchens betongdjungel förrän ögonen började suktas av landskapskarameller. Jisses! Vilka vyer!

blue lake
insbruck station
brennerpassagen interrail
coffemaking

Personalen var uppiffade i klarröda kjolar och släta skjortor. Även här var restaurangborden dukade med fina tygdukar. Och till granne hade vi ungefär universums gulligaste varelse:

hunden
interrail italy

Bonita, vår turledare, var gammal matjournalist och visste precis vad som skulle få ett gäng bloggare att gå igång. Hon hade köpt på sig halva marknaden i München och dukade upp den delikataste picknicken jag varit med om. Buffelmozzarellor, färsk basilika, manchego, salami, solmogna körsbärstomater, marinerade oliver, och så en italiensk cappuccino på det. Utanför fönstret passerade vykorten förbi.

interrail-picknick-1
interrail-picknick-5

Vi åkte in i Österrike och Innsbruck. Där började det berömda Brennerpasset som sedan fortsätter till Tyrolen. Som att åka tåg med Sound of Music på repeat utanför fönstret. Väntade bara på att familjen von Trapp skulle titta fram bakom någon gran och sjunga do-re-mi.

brennerpasset
instbruck
hotel jarolim
traintrippin
brennerpasset interrail2

Vinodlingar varvades med pittoreska kyrkor, alper med små spegelblanka sjöar. Alla tågluffare samlades drägglandes vid fönstrena med kamerorna i högsta hugg. Stressen när man passerar ytterligare en utsökt frodig dal med blåtonade fjäll i bakgrunden och liksom alltid lyckas knäppa av när en gran passerar. Det utvecklades nästan som en tävling, ”Oh did you get that? I missed it. Oh, now I think I got…”.

interrail travellers
tågluffare
brennerpassagen

En märklig känsla att sedan rulla in mot Venedig. Frodiga lundar byttes ut mot blått Medelhav och guppande gondoler och där framme i horisonten tornade de upp sig som i ett romantiskt skimmer, de rosa- och gultonade husen – Venedig!

train to venice
venice by train
venice

Venedig var sista stoppet på vår tågluff genom Europa, läs mer om vår upptäcksfärd där.


Resan var en pressresa arrangerad av Interrail. Åsikterna och orden är dock som vanligt enbart mina egna.

16 kommentarer

  1. Underbara bilder! Jag älskar verkligen att åka tåg! Dels får man se mycket, och dels blir det ofta många intressanta möten på tåg. Nu blir jag faktiskt inspirerad att skriva ett inlägg om just tågresor! 🙂

    1. Tack 🙂 Jag håller helt med dig, tågresor är det bästa sättet att resa på. Miljövänligare dessutom. Åh vad kul att du också skrev ett tåginlägg!!

  2. Vilka härliga bilder! Underbart landskap. Bayern är verkligen vackert. Är det något land man skall åka tåg i så är det Tyskland. Där funkar alltid tågen som dom ska (utom nu när dom strejkar, ha ha ) Var det här innan tågstrejken? Ha det bra! Ser fram emot fler fina resebilder framöver 🙂

  3. Fantastiskt! Jag läste redan när ni var iväg och fick upp ögonen för en sådan här tripp också, det är ju helt klart en upplevelse med tåg och kanske framförallt ner mot kontinenten. Fint inlägg!

    1. Tack! Ja du borde verkligen åka. Älskar tåg, och dessutom ihop med denna fantastiska utsikt…wow!

  4. Härligt inlägg! Brennerpasset är vackert som attan. Favoriten är kanske ändå Schweiz med så fantastisk tågkultur dessutom – rälsbus i Lauterbrunnen! Nu blir jag sugen på att starta en helt ny blogg om mina favoriter utöver just det brittiska (även om det blir mycket tåg där också fast ingenstans är det ju lika miljövänligt med tåg som i Norden och Frankrike tyvärr). Vi kanske borde göra en bloggresa Luleå-Narvik tillsammans? Det är också vackert.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng