Tips: 9 inspirerande resebloggar

Nu har det blivit dags att tipsa om några fenomenala bloggar igen. Den här gången har jag begränsat mig till enbart renodlade resebloggar. Här kommer alltså några tips på inspirerande resebloggar jag följer och här och här kan du läsa mina tidigare bloggtips.

#1. Oh! Travelissima

Skärmklipp 2015-02-20 11.57.51

”For jetsetters and daydreamers: it’s all about the beauty of travel”. Oh! Travelissima är en reseblogg med stil! Fina resprylar, vackra platser, bra tips och välskrivna texter.

#2. Lola Akinmade Åkerström

Skärmklipp 2015-02-20 11.58.56

Lola Akinmade Åkerström är kanske Sveriges coolaste resebloggare? Förutom att hon typ reser hela tiden och både skriver och fotar helt outstanding bilder, är hon även medlem i National Geographics team av utvalda fotografer. Hon är även en av arrangörerna bakom Stockholm Travel Massive tillsammans med mig och Annika från Resfredag.

#3. Fotostrasse

Skärmklipp 2015-02-20 11.56.57

Fotostrasse skrivs av två karismatiska brasilianare som bor i Berlin. Jag träffade dem både under bloggresan till Borgå och nu senast under NBE i Helsingfors – och är det något som utmärker dem så är det deras genuina intresse för fotografering. (Det var även Felipe från Fotostrasse som tappade kameran ner på havets botten under sin bastubadhopp-selfie, om ni minns…).

#4. Hectic Travels

Skärmklipp 2015-02-20 11.59.26

Ett par som reser runt i världen på heltid sedan 2009. En reseblogg att verkligen få tips från med andra ord. De har en egen avdelning med tips om ”house sitting” – du vaktar någon annans hus, kanske hund och pool, och får bo där gratis. Ett sätt att resa världen runt utan att spendera särskilt mycket. Kolla in!

#5. Resfredag

 

Förutom massor av tävlingar för oss svenskar och bra resguider, har Annika Myhre som skriver Resfredag även precis gjort om sin bloggdesign med jättefina stora bilder.

#6. Sonne Wolken

Skärmklipp 2015-02-20 12.01.41

Sonne Wolken är visserligen en resblogg på tyska men eftersom jag har en förkärlek för genomtänkt webbdesign och vackra bilder platsar denna blogg in här ändå. Och så finns ju alltid kompis Google Translate.

#7. Vagabrothers

Det är något speciellt med video – man kommer liksom resmålet litelite närmare. Vagabrothers är, som namnet avslöjar, två bröder som reser världen runt och vloggar (videobloggar) från platserna de besöker. Inspirerande så det förslår!

#8. Oh Darling!

 

Under NBE i Finland träffade jag svenska Helena som driver resbloggen Oh Darling. Förutom att jag tror att vi använder samma bloggtema 😉 så gillar jag Helenas foton! Hon bor i Kiruna så det blir många renar och stelfrusna vinterlandskap. Ja tack, säger jag.

Bubblare: Turisterna

Skärmklipp 2015-02-22 11.21.12

En blogg att hålla koll på! Turisterna är en helt nystartad svensk resblogg om familjen Kleinwichs-Magnusson som reser jorden runt. Anna är copywriter och hennes man filmare så det kan inte bli annat än wow! tänker jag.

20 kommentarer

  1. Tack alla för era kommentarer och kul att ni kunde hitta några nya bloggar i listan också 🙂

  2. På Oh Darling så har du länkat till fel hemsida tror jag, enligt bilden är det .org men du tog .se så man hamnar på någon BDSM sida – samma tema som dig? 😉 Bra inspiration till en resa om inte annat 🙂

    1. Förlåt sent svar, det är ett nätverk för resebranschen som finns över hela världen. Jag är ansvarig för de events som sker i Stockholm tillsammans med Lola Akinmade Åkerström. Du kan läsa mer om det på deras hemsida travelmassive.com. Om du börjar följa Stockholm där så får du automatiskt inbjudan till vårt nästa event 🙂

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng