Länkkärlek: 7 resebloggar Fantasiresor gillar

Under september pågick Svenska Resebloggars bloggkampanj ”Septemberdrömmar”. Kampanjen gick ut på att det varje dag fanns ett reserelaterat tema att blogga och instagramma kring, t ex semesterfrukost, bokningsmissar och reseromans.

Jag lyckades inte pricka in ett enda tema på rätt dag, men här kommer åtminstone mitt bidrag till temadagen länkkärlek. Fler svenska stjärnor hittar du på Svenska Resebloggars hemsida, här är t ex en lista över alla resebloggare som deltog i bloggutmaningen och på Instagram söker du efter #SvenskaResebloggarSeptemberdrömmar.

Tips på bra resebloggar

#1. Girl in Florence

Travel blog Girl in Florence

Tjejen från Texas som flyttat till Toscana. Det är få resebloggare jag träffat som är lika professionella som Georgette som driver resebloggen Girl in Florence. Hon är både superexpert på sociala medier men har samtidigt lyckats behålla den där nyfikenheten och öppenheten för omvärlden som jag tyvärr tycker många verkar tappa när de gör blogg till business. Vi letade tryfflar tillsammans på en bloggresa i Marche, Italien, och sedan dess är Girl in Florence inte bara en av mina favoritbloggar, utan även en av mina bloggförebilder. Kanskekanske får ni något GiF-tips här på Fantasiresor också efter min Florensresa.

Besök: Girl in Florence


#2. Munich and the Mountains

Travel blog Munich and the Mountains

Munich and the Mountains är i grunden i mitt tycke en briljant idé. Det är ett helt kollektiv av kreativa människor och resebloggare som har en sak gemensamt: de älskar bergmassiv och fjälltoppar. I bloggen delar de med sig av fantastiska bilder och fina historier.

”We are a small collective of creatives inspired by urban & alpine wanderlust. We want to share the beauty of the alps through unique images & words.”

Deras Instagram-konto är ett hett tips.

Besök: Munich and the Mountains


#3. Katarina Wohlfart

Katarina Wohlfarts reseblogg

Katarina Wohlfart bloggar visserligen inte bara om resor men hennes foton är fantastiska och bloggen är fylld av massor av resiga tips, definitivt värda ett besök eller sju. Jag lärde känna Katarina under en finlandsbåtenfärd på väg till Borgå för ungefär exakt ett år sedan (kanske inte riktigt så man brukar lära känna folk men det går utmärkt kan jag avslöja) och jag tror hon skrev det själv i sin blogg för ett tag sedan: hon är lika fototokig som jag. Och så älskar hon också tåg!

Besök: Katarina Wohlfart


#4. Shinimichi

Travel blog Shinimichi

Shinimichi drivs av två danska tvillingsystrar, Sheena & Michelle. Älskar deras vackra bilder och skogiga utflykter. De har dedikerat år 2015 åt resor enbart i de nordiska länderna vilket innebär att bloggen är fylld av isländska landskap och färö:isk magi. Så himla fint och viktigt i en tid när vi borde flyga mindre, det är ju ganska vackert runt husknuten också om man tittar efter.

Besök: Shinimichi


#5. Jeanette Seflin

Jeanette Seflins reseblogg

En nyupptäckt pärla men som jag redan älskar. Jeanette är fotograf och det märks. Drömmiga bilder för fantasiresenärer. Nu senast har hon bloggat om min favoritö Gotland och fångat augustistämning och det där unika gotländska ljuset.

Besök: Jeanette Seflin


#6. Elsa Billgren

Elsa Billgren

Elsa Billgren får nog räknas som något av en bloggklassiker vid det här laget. Hon är inte heller en renodlad resebloggare men jag älskar hennes reseinlägg om olika storstäder. Går alltid in för att kolla om hon bloggat om staden jag ska åka till innan jag reser iväg. Fick flera tips inför Budapest och nu läser jag hennes Palma- och Florens-tips inför mina resor dit. Man kan klicka på t ex ”storstad” i högerspalten så får man bara inläggen om det. Fast egentligen rekommenderar jag hela hennes blogg för inspiration i överflöd. Eller överflöd? Nej Elsa kan man nog aldrig få för mycket av.

Besök: Elsa Billgren


#7. Black dot white spot

Travel blog Black dot white spot

Black dot white spot är visserligen en blogg på tyska men helt klart värt ett besök. Jag brukar läsa med Google Translate. Jag älskar hennes magiska bilder och lite ovanligare resmål. I somras var hon till exempel och åkte Pamir Highway genom Tajikistan – en dröm jag också har. Innan det var hon med mig och rastade lamor i Tyrolen.

Besök: Black dot white spot


Ännu fler favoritresebloggar

Läs mina tidigare tipsinlägg om resebloggar jag följer:
https://fantasiresor.se/lastips/tips-9-inspirerande-resebloggar/
https://fantasiresor.se/lastips/9-fina-resbloggar/
https://fantasiresor.se/ovrigt/8-andra-resbloggar-att-inspireras-av/
https://fantasiresor.se/ovrigt/9-resbloggar-att-inspireras-av/

4 kommentarer

  1. Kul att Jeanette var med tycker jag. Ny men grym! Ja, såklart kul att jag är med med förstås. Skruttig vecka gör min del resemässigt men imorrn åker jag ju till Tjeckien. Wuhuu 🙂

  2. 1000 tak for anbefalingen Sofia! Det varmer helt ind til hjertet <3 Må lige finde tid til at tjekke de andres blogge ud. Jeg er hvertfald allerede helt skudt i Jeanette Seflins blog!! WAUW nogle billeder! 😀

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng