Riad Olema & Spa – ett skandinaviskt-marockanskt paradis

marocko-marrakech-riad-olema-1-35

En skruttig avstickare från den kokande, rykande, livfulla vägkorsningen vid Boulevard Fatima Zahra, plötsligt en dörr med några diskreta helt fenomenalt utsökta mönster på och där innanför: paradiset.

marocko-marrakech-riad-olema-1-34

riad_olema

marocko-marrakech-riad-olema-1-33

riad_olema_5

Under våra elva nätter i Marrakech hann vi med att bo på fyra olika ställen. Riad Asrari skrev jag om i mitt förra blogginlägg, Riad Olema & Spa blev alltså vårt andra stopp. En riad inredd i skandinavisk stil med marockanska detaljer. En harmonisk blandning om du frågar mig som inte skulle trivas mitt i ett basarstånd (som vissa riader kändes som).

marocko-marrakech-riad-olema-1-3

marocko-marrakech-riad-olema-1-8

Hotellrummet var visserligen av den mindre varianten, men vem behöver stort när badrummet är helt fantastiskt? Kan vara det mest romantiska jag haft. De mörkt rosa-aprikosfärgade väggarna, avskalade betongformerna, rosorna, de purpurfärgade parfymerade pappersnäsdukarna.

riad_olema_7

riad_olema_8

marocko-marrakech-riad-olema-1-15

Och så denna Marrakech-klassiska takterrassen! Alltid solig. Jacuzzi. Frukostar. Stråhattar och semester.

marocko-marrakech-riad-olema-1-17

marocko-marrakech-riad-olema-1-31

marocko-marrakech-riad-olema-1-30

Riad Olema & Spa har som namnet avslöjar ett eget spa. Vi provade både massage och den för landet klassiska hamam. En marockansk hamam påminner om det turkiska badet. Det är en slags ångbastu med heta marmorväggar och golv. Först blir du insmord i en svart olivtvålspasta som får verka i typ tio minuter och sedan skrubbas hela kroppen med hjälp av en kessa-handske. Efteråt känns huden ungefär som en bäbis.

marocko-marrakech-riad-olema-1-20

marocko-marrakech-riad-olema-1-18

Om en man förbjöd sin hustru att gå till hamam, gav det henne rätt att skilja sig.

riad_olema_6

marocko-marrakech-riad-olema-1-28

Efter en heldag på upptäcksfärd i Marrakechs basarer (kommer ett inlägg om dem snart) dit solen sällan når var det så skönt att komma ”hem”, sätta sig framför den sprakande brasan, lyssna till den engagerade franskan som pratades runt brädspelet vid bordet längre bort och beställa in lite mer varmt pepparmyntathe. En plats att bara vara på.

marocko-marrakech-riad-olema-1-23

riad_olema_9

marocko-marrakech-riad-olema-1-22

marocko-marrakech-riad-olema-1-13

Tack till Riad Olema & Spa för två fina hotellnätter och bra samarbete. Åsikterna och orden är som alltid här på Fantasiresor enbart mina egna.

10 kommentarer

  1. Tror jag får revidera min inställning om Marocko som intressant resmål. Låter helt fantastiskt. Har aldrig fått en sådan beskrivning om Marocko förr.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng