3 lummiga trädgårdar i Marrakech

Marockanska färgsprakande basarer i all ära, men efter ett tag börjar man längta efter något …frodigare. Då är ett besök i någon av Marrakechs fenomenala parker ett smart drag.

Trädgårdar i Marrakech – Fantasiresors tre tips:

#1. Den blå trädgården

majorelle mansion
Jardin Majorelle är antagligen den mest kända sevärdheten i Marrakech. En utsökt oas skapad av den franska konstnären Jacques Majorelle och sedan upprustad igen på 80-talet av modedesignern Yves Saint Laurent. Trädgården kallas även för den blå trädgården, vilket känns som ett högst relevant namn så fort man kliver innanför grinden: koboltblå är den gemensamma nämnaren som ibland får sällskap med kontrasterande citrongula och knallorangea detaljer.

majorelle_1
Marocko_Marrakech_majorelle-9_1
Marocko_Marrakech_majorelle-1_1majorelle_9Marocko_Marrakech_majorelle-16_1majorelle_3Marocko_Marrakech_majorelle-26_1
majorelle_2
Marocko_Marrakech_majorelle-2_1majorelle_12majorelle_5
Marocko_Marrakech_majorelle-6_1
majorelle_11
Marocko_Marrakech_majorelle-23_1
majorelle_6

#2. Olivlund mitt i smeten

Marocko_Marrakech_garden-1
Kring torget Place de la Jeunesse mitt i nya delen av Marrakech finns en prunkande olivlund. Även apelsinerna skiner som små solar från träden. Vi skulle inte klara oss länge i paradiset konstaterade vi och plockade genast ner en stor gul apelsin.

”They are for marmelade” skrek ett barn samtidigt som jag stoppade munnen full med mina apelsinklyftor. Japp, det förklarar den sura o-sockriga, o-goda smaken.

gardens_2
Marocko_Marrakech_garden-4
Hela trädgården var skapad för barn att leka i. Dinosaurier att klättra på, biblioteksbuss att läsa i, övergivet ”palats” att leka kurragömma bakom – och ja, till och med jultomten på plats mitt i blomsterprakten.

Marocko_Marrakech_garden-6
Marocko_Marrakech_garden-7

#3. La Mamounia

Marocko_Marrakech_garden-8
La Mamounia är ett av de mest legendariska – och lyxigaste hotellen i stan. Hit åkte Winston Churchill för att måla Atlasberg, Nelson Mandela och Nicole Kidman för att sova. Alfred Hitchcock och Sarah Jessica Parker för att spela in film (”The man who knew too much” och ”Sex and the city 2”) och Putins dotter för att gifta sig.

Även om du inte har råd att bo på La Mamounia är det helt klart värt ett dagsbesök bara för att strosa runt i den enorma trädgården, dricka deras berömda mojito och kanske köpa ett dagspass till deras spa – utsett till världens bästa!

gardens_1
Marocko_Marrakech_garden-9
gardens_3

Marocko_Marrakech_garden-10
gardens_6

Fikonträd, bougainvilleas, agave och hundraåriga olivträd. Strosa runt i den vackra trädgårdsparken skapad av en sultan på 1700-talet. Vi nöjde oss med drink och promenad genom blomsterprakten. Det var roligare än vad jag ser ut att tycka på bilden.

Marocko_Marrakech_garden-13
Marocko_Marrakech_garden-28
gardens_7Marocko_Marrakech_garden-22gardens_4
Marocko_Marrakech_garden-20

8 kommentarer

  1. Du har lyckats igen!! Tack. Nu följer Mikaela också med, (det har hon velat sedan länge men jag inte varit medveten om).
    Marocko nästa, så snart som möjligt. Marcus.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng