I en knallgul gummibåt nedför sju meter vattenfall – och lite beach

Nya Zeeland
“Ni kommer garanterat att välta med båten minst en gång” började våran guide att skrämma upp oss med precis innan vi skulle hoppa i de knallgula gummibåtarna. Vi skulle göra rafting i Rotorua som är världens högst kommersiellt raftingsbara vattenfall på sju meter. Med våtdräkt, flytväst, hjälm och varsin paddel placerades vi tillsammans med tre andra tjejer och en guide i en gummibåt och började guppa nedför uppvärmningsvattenfall i en tjugotvågradig flod. Det var vackert, det var adrenalinkick och det var blött. Tyvärr fick våran guide en paddel i magen när vi  forsade nedför de sju metrarna vattenfall och bröt några revben. Inte lika kul. Men guiden såg ut som att det var vardagsmat, och de andra guiderna skämtade rått om hur överkänslig han var. Tre timmar senare orkade någon skjutsa hans brutna revben till sjukhuset.

Som kontrast (och för att öva lite mindfulness på order av mamma) åkte vi nästa dag till Coromandel och Hot Water Beach för att gräva oss en grop i sanden och njuta i det runt-trettiosju-gradiga vattnet bland alla andras gropar och njutande miner. Kan det bli mer avslappnande än att blicka ut över ett blått hav under höstens ljumma solstrålar från ett “badkar”?

Och för att fortsätta våran beach-turne åkte vi dagen därpå till New Chums Beach – en strand du måste klättra på stenar och genom skog för att nå, men även en strand som blivit rankad som en av världens tio vackraste strander. Det kunde man förstå.

Nu befinner vi oss i Auckland och försöker spendera våra sista slantar innan hemfärden i övermorgon. Och det är inte så svårt som jag just fick det att låta.

Jordenrunt.se har gjort en intervju med mig om vår resa. Kolla in hemsidan om du vill ha restips – där finns ALLT!

4 kommentarer

  1. Ni spänner bågen till det yttersta in i det sista. Måste ju skriva en kommentar till denna kanske sista resbloggrapport för denna värdsreseomgång. Rafting är väl ett koncentratformat av livet i stort. (Det är dock inte alltid som andra får ta emot slagen) Vad skall Ni nu hitta på innan Era flyg drar mot Europeiska breddgrader ?? Äventyr har Ni allt varit med om !! Räcker det eller var detta bara en början?? Simma nu lugnt den sista etappen mot Europa.
    Marcus

  2. Å, vad jag kommer sakna att läsa om vad ni har för er. Men, så underbara minnen ni kommer att ha, det kanske räcker för en livstid…men, egoistisk som jag är…hehehe…så hoppas jag att ni åker iväg snart igen.

    Hoppas även att ni uppdaterar en sista gång när ni kommit hem…så jag (ja, andra också förstås) får veta att allt gått bra även på hemresan.

    Kram till er alla

    Brittmari / Örebro

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng