Min sommarlista

Hedpicknick, albansk roadtrip, övergivet estniskt fängelse och förhoppningsvis lite häst. Det är antagligen vad min sommar kommer att bestå av.

Lisa / Livet från den ljusa sidan har sammanställt en sommarlista med lite frågor om just årets bästa tid, och jag tänkte hänga på och försöka svara på samma frågor.

Här kommer den – min sommarlista:

På vilka platser spenderar du din sommar?

I år kommer det att bli en del i min familjs sommarhus på Gotland. En ny veranda is in the making och jag ser SÅ fram emot att inviga den. Kommer att spendera en hel vecka i italienska Civezza tillsammans med bloggarna La Linda, Träningsglädje och Äntligen Vilse. Spatsera i gränder, småprata vid poolkanten och sola fräknarna (I hope).

Sedan är det lite oklart, men om allt går i lås så kommer jag och Äntligen vilse att åka iväg på ett litet mini-blogguppdrag till Estland och bland annat delta i en musikfestival på vad som ser ut att vara världens coolaste plats (ett övergivet fängelse). Och i slutet av juli planerar jag och 155cm en roadtrip längs med Medelhavet, från Albanien, genom Montenegro och till Dubrovnik. Förhoppningsvis med någon ridtur på programmet. Kanske blir det även en liten tripp till en åländsk skärgårdsö däremellan, men det är inte heller riktigt klart.

Ja, med andra ord: den rastlöshet jag känner över att ha spenderat drygt TVÅ hela månader på hemmaplan kommer förhoppningsvis att försvinna snart. Heja sommaren 2017!

Familjens hus i Kyllaj på Gotland.

Hur länge är du ledig i sommar?

Eftersom jag är min egen chef så bestämmer jag lite själv. Men kommer officiellt att vara ledig hela juli, men sedan har jag lite löpande grejer som jag kommer vara tvungen att göra ändå. Fördelen är att jag kan dra iväg på resor lite när som helst även resten av året så jag klagar inte.

Skulle du vilja åka någon annanstans än de ställen du planerat?

Jag är ganska nöjd med mina sommarplaner just nu. Ser fram emot att spendera lite tid hemma i Stockholm också, besöka takterrasser och picknicka i parker. Men någon grekisk ö hade varit härligt. Och gärna någon vandring i svenska fjällen.

Hur ser din midsommar ut?

Den kommer att firas på italienska rivieran, förhoppningsvis med ett glas prosecco vid någon poolkant.

Vad innehåller dina bästa sommardagar?

Inga måsten, ingen kyla, doft av småblomster, nybryggt kaffe, gräs under fötterna, solstrålar i ansiktet, glada vänner och ett inre lugn.

Förhoppningsvis blir det lite häst i sommar. Foto: Katarina Wohlfart.

Hur bemöter du en regnig dag?

Om jag befinner mig på resande fot: med ångest över att jag slösar pengar och tid på att behöva hålla mig inomhus.

Om jag befinner mig hemma: tycker det är ganska skönt att det är ok att vara inomhus, i sängen med kaffe och datorn där jag bloggar, läser bloggar, går vilse på Pinterest, gör listor över fina saker jag vill köpa, dagdrömmer.

Hur kommer den här sommaren skilja sig från den förra?

Den största skillnaden är nog att jag påbörjar den här sommaren som singel. Försöker se fördelarna: friheten i att kunna göra precis som jag vill när jag vill.

En egen åländsk skärgårdsö?

Vilka spenderar du semestern med?

Förutom de resekamrater jag redan skrivit om, så ser jag även fram emot att spendera semestern med mig själv. Ta det lugnt. Vicka på tårna i en hängmatta. Skratta!

Har du någon resa inplanerad efter sommaren?

Jag ska på träningsresa till Portugal i oktober men annars är hösten ännu oplanerad.  Är sjukt sugen på Tokyo eller New York. Och Lissabon som jag faktiskt ska till en liten sväng på vår träningsresa i oktober, men som jag funderar på att hänga kvar i ett tag till. Färöarna är förstås också där i toppen, Alaska och Antarktis som vanligt. Någonstans har jag en dröm om att göra som Flora Wiström och hyra en lägenhet i typ Rom och bara sitta där och skriva i tre månader. Kanske?

Men nu vill jag höra, vad har du för storslagna sommarplaner?

19 kommentarer

  1. Vilken mysig lista (kanske lånar den <3) och oj vad mycket spännande resor du har planerat, kul! Ser fram emot att läsa om dem här. Speciellt din roadtrip!

    Ska bli kul att ses om några veckor också!

  2. Så mange fantastiske planer! Det høres ut som at alt ligger til rette for at du kan få en herlig sommer 🙂 Albania likte jeg veldig godt, og Montenegro og Dubrovnik vil jeg gjerne besøke, for det ser virkelig fint ut der.

    Mine sommerplaner inkluderer en uke med roadtrip på Island, ni dager i Kina, to uker i Danmark, en helg på fjelltur i Norge og ellers noen småturer hit og dit i helgene og på ettermiddagene/kveldene når jeg er ferdig på jobb.

      1. Åh avis! Varit på den när de körde i Rättvik och det var magiskt. Älskar ju techno och det gjorde sig extra bra i det där kalkbrottet men Estland kommer nog bli snäppet bättre 🙂

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng