SÅ billig är en weekend till Polen

Det här inlägget är finansierat av Rabattkodsidor

Under våren hann jag både göra Polen-premiär (Krakow i mars) och ett återbesök (Warszawa i maj). Ett land som verkligen tog mig med storm! Förutom städernas hisnande historier och prunkande parker, så var det även en till sak som slog mig: hur otroligt billigt det är.

En weekend till Warszawa eller Krakow är just nu mina bästa weekendtips – särskilt för den med begränsad ekonomi men som ändå vill ha lite glamour i tillvaron.

Resan dit

LOT Polen flyger direkt till Warszawa (1 tim och 40 min) och Norwegian flyger direkt till Krakow (1 tim och 55 min). Ryanair är förstås ännu billigare, men för en flashpacker som jag själv har blivit, föredrar jag att betala lite extra för att flyga bekväma tider, direkt och slippa behöva åka till Skavsta (vi pratar 800 kr t/r istället för 400, typ).

Rabattkodsidor har dessutom rabattkoder för flygbiljetter som säljs via till exempel Flygstolen eller Travellink, vilket gör att du kan få flygbiljetten till pangpris.

drommigt

Boende

Är det någonstans du ska lyxa till det med ett litet finare boende är det i Polen! Här kan du bo i en fyrstjärnig lyxsvit för 650 kr natten om du letar på rätt ställen. Rabattkodsidor samlar rabattkoder till bland annat Booking.com och Hotels.com.

warszawa-83
warszawa-114

I den här delikata hörnsvitet hos Marriott Warsaw Hotel bodde jag. Rummet var visserligen sponsrat, men när jag kollade vad det hade kostat hittade jag från 650 kr/natten vissa datum hos Booking.

Maten

Om du någon gång har ojat dig över middagspriserna för en utekväll i Stockholm, så är Polen the place to go. Ett exempel ur verkligheten: under mina tre nätter i Krakow drack jag bubbel till lunch, åt trerätters till middag med tillhörande viner, hade både elvakaffe och eftermiddagsfika, streetfood-provsmakade, snaskade på hotellrummet, gick på mini-barrunda – och åkte en och annan taxiresa. Totalt kostade allt detta mig 1500 svenska riksdaler. TOTALT. Ungefär vad EN motsvarande utekväll i Stockholm skulle gå på.

warszawa-70

Ett annat exempel är gourmetrestaurangen Belvedere Łazienki Królewskie i Warszawa, som även återfinns i Michelinguiden. Där kostar en förrätt från ca 60 sek och en huvudrätt från 155 sek. Och då talar vi alltså lyxrestaurang à la levande pianist, piffiga granité mellan varje maträtt och egna små stolar åt handväskorna.

Det här inlägget är finansierat av Rabattkodsidor men orden, tipsen och bilderna är som alltid enbart mina egna.

10 kommentarer

  1. Så himla kul att du föll för Polen! Vi verkligen ääälskar Polen och har nog varit där 5-6 gånger ungefär. I somras var vi tillbaka igen, eftersom våra vänner har en lägenhet vid havet, inte långt från Gdynia. Polen är verkligen underskattat! Fina stränder, vackra städer, intressanta sevärdheter och sååå prisvärt 🙂

  2. Jag håller med om att-overvinna-flygskracken-om-sa-bara.html Polen är prisvärt och trevligt att åka till men så är jag halvpolack också 🙂 eftersom det bara är en av oss som jobbar nu så har vi en ganska liten budget vilket är helt ok i Östeuropa och Sydostasien men när vi gör Sverigebesök känner vi att vi verkligen får hålla koll på plånboken. Ett exempel : flygbuss till skavsta 139 kr. Flyg till Polen 77 kr och tåg från flygplatsen där 12 kr. Flygbussen kostar mycket mer än resten av resan! Det finns många såna exempel i Polen. Och servicen är det också stor skillnad på.

  3. Oops en länk kom med av misstag ska vara ”Jag håller med om att Polen är prisvärt och trevligt att åka till men så är jag halvpolack också 🙂 eftersom det bara är en av oss som jobbar nu så har vi en ganska liten budget vilket är helt ok i Östeuropa och Sydostasien men när vi gör Sverigebesök känner vi att vi verkligen får hålla koll på plånboken. Ett exempel : flygbuss till skavsta 139 kr. Flyg till Polen 77 kr och tåg från flygplatsen där 12 kr. Flygbussen kostar mycket mer än resten av resan! Det finns många såna exempel i Polen. Och servicen är det också stor skillnad på.” texten är väldigt ljus så jag kollade inte ordentligt när jag postade

  4. Jeg og min mann er over 50, vi sparte litt penger for et anstendig liv i gamle år. Familien vår flyttet til Polen lenge siden, så vi valgte også dette landet. Om noen måneder flytter vi til Jurata, som ligger på Helhalvøya. Vakker beliggenhet, veldig komfortabel leilighet og familie som bor veldig nært, dvs. i Gdansk. Hva mer skal man ha? Har du vært der ennå?

    1. Vad spännande! Och så kul att hela familjen bosätter sig där. Jag har tyvärr inte varit i Gdansk ännu, men hört mycket gott om staden! Skulle gärna åka dit.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng