6 ovanligt oromantiska resmål för dig med krossat hjärta

Att resa med krossat hjärta kan både vara den absolut bästa lösningen på problemet och en fullkomlig pina. Och vilket det blir kan till viss del påverkas av val av destination. Eftersom jag har några erfarenheter av den här typen av resor tänkte jag dela med mig av några tips. Kort och gott: så här undviker du turturduvor och violiner just när du inget hellre vill än att se Lady äta upp sin Lufsen som något slags bevis på att det där med kärlek “ändå inte finns på riktigt”.

6 förslag på ovanligt oromantiska resor

#1. Äventyr i finska vildmarken

Åk så långt upp som möjligt i finska Lappland och leta reda på en huskie-gård. Huskies är alltid glada med tillhörande ullig päls att korva ned fingrarna i. Gosa med dem och låt dem dra dig över frusna insjöar i tystnad. Upplev norrsken och få nya perspektiv på livet. Sedan är det ju inte en nackdel att finnar tenderar att varar fåordiga, pang på, och utan krusiduller. Till och med bastubadet kan du klara av utan några som helst romantiska vibes.

Kilpisjärvi i finska Lappland Slädtur med husky i Hetta, Finland
Läs mer om finska vinteräventyr.

#2. Tåglunk i tystnad på Transsibiriska järnvägen

Den mytomspunna Transsibiriska Järnvägen må ha en viss romantisk klang, men så länge du inte delar kupé med några turturduvor så är det enkelt att hålla romantiken på avstånd. Istället möter du robusta ryska damer som skrubbar golvet och serverar te. Fåordiga män i tangorabatt som ser till att tåget rullar som det ska. Och så den där oändligt vackra sibiriska björkskogen som far förbi utanför fönstret – träd efter träd efter träd… Att tåget ständigt är på väg framåt råder bot både för den där rastlösa inombordskänslan, det är liksom helt ok att stirra apatiskt ut genom fönstret i sju dagar. Det finns helt enkelt inte så mycket mer att göra.

Transsibiriska Järnvägen
Läs mina blogginlägg från Transsibiriska järnvägen.

#3. Vandra med en lurvig lama i Tyrolen

Allt som inkluderar djur är bra för ett brustet hjärta. Om det dessutom är extra lurvigt och kommer i form av ett hypersensitivt lamadjur – desto bättre. I Tyrolen kan du gå på vandring med en lama vid din ena sida och en knäpptyst Alp vid din andra. Mycket optimalt.


Se fler bilder från min lamavandring.

#4. Lär dig ett språk

När jag pluggade italienska i Florens under tre veckor så var det just precis för att rymma andra problem på hemmaplan. Florens må vara en extremt romantisk stad, men känslan av att lära sig någonting helt nytt och eget tillsammans med kvinnor från hela världen (som dessutom verkade vara där av ungefär samma anledning) var oerhört befriande.


Läs mer om när jag studerade italienska i Florens.

#5. Shoppa i Hongkong

Den ständiga storstadspulsen, myllret av människor, neonljus, skyskrapor, shoppingkomplex gör Hongkong till den ultimata singeldestinationen för dig som vill undvika tända ljus och spelande violiner. Här hittar du allt från lyxshopping med de största varumärkena, till en oändlig scen av både billiga piratkopior och kinesiska antikviteter till låga priser. Hongkong tillhör Kina men lyder under en särskild engelsk lag vilket gör att de har Sydostasiens låga priser men Västvärldens affärsmentalitet. En pradaväska kan knappast ersätta förlorad kärlek, men den är en bra bit på vägen.Läs mer från mina två resor till Hongkong (obs gamla inlägg).

#6. Tröstät i Warszawa

Warszawa blir ofta utsedd till en av Europas billigaste huvudstäder. Och det är precis så billigt som du tänker dig. Kaféscenen bara växer och streetfooden har exploderat. Ta en weekend till Polens huvudstad och frossa i skaldjursplatåer, bakverk och champagne. För det är du fan värd.

Läs mina tips till Warszawa.

Nu vill jag förstås veta: vad är dina bästa restips för ett brustet hjärta?

21 kommentarer

 1. Åhh fantastisk lista ju! På en hundsläde skulle jag dock sakna så att ha en varm famn att luta mig bakåt mot… 😉 Men kan ju hända att man har någon annan bakom sig och då är det kanske bra att få liksom en kram i alla fall när man är heartbroken.

  München – det var en bra plats för mitt brustna hjärta en gång. Lite kanske för att det alltid fanns en anledning att dricka öl? Hehe. Och man kunde fly till Alperna på nolltid.

  1. Den släden jag har åkt på var bara för en person (som tur var haha) men förstår vad du menar. Men ja, kanske en bra anledning istället till lite närhet 😉

   München låter som en mycket bra plats för detta!

 2. Åh underbart inlägg!
  Har inte funderat i de banorna förut riktigt, men trot att man ska ha fullt upp.
  Rida in hästar på Irland eller cykla mountainbike i Portugal får bli mina och familjens förslag ifrån loungen på Lissabons flygplats.

 3. alltså bästa inlägget på länge!
  Själv rekommenderar jag att flytta luspank till Barcelona, börja det hela med att låsa ut sig själv i pyjamas och sen träffa kompisar och dricka vin med dem ett halvår.

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng