Årets skrytinlägg – Fantasiresor i gammelmedia

Ibland får Fantasiresor chans att vara med i så kallad gammelmedia. Superkul förstås! Jag har dock varit ganska dålig på att berätta om när det hänt under det här året, så här kommer en liten sammanfattning.

Obs: bilden överst är endast eget påhitt och har noll komma noll verklighetsförankring.

Intervjuad om millennials till branschtidningen Travel News

Millennials brukar man kalla generationen som är född mellan år 1980 och 2000. Det vill säga jag. I våras blev jag intervjuad till branschtidningen Travel News med anledning av just begreppet Millennials och resebranschens utmaningar och möjligheter när vi nu växer upp till en köpstark målgrupp. Så himla intressant ämne tycker jag själv som jobbar med marknadsföring. Hur når man en målgrupp som brukar karakteriseras som ”självupptagna, lata och priviligerade”?

Tillåter mig att citera mig själv:

“Vi millennials samlar på unika upplevelser istället för saker. Status är att ha varit på ett så ovanligt resmål som möjligt. Vi är mer mobila i våra arbeten, vilket tillåter ett mer spontant resande utspritt under året. Begrepp som ”workations” (work + vacation) och ”hemester” (semester hemma) är populära eftersom de tillåter just fler minisemestrar.”

“Sociala medier och bloggar kan inspirera till ett mer medvetet resande och även peppa den som kanske tvekar till att resa ensam, eller till en viss destination. ”Glokalt” är ett väldigt bra uttryck som jag tycker beskriver fördelen med just smartphones och sociala medier: de ger oss möjlighet att resa mer lokalt genom globala tjänster som Airbnb, Home Swap och EatWith.”

Nyhetsinslag på österrikisk tv

När jag var i Vorarlberg i Österrike och reste runt tillsammans med Janicke, Sarah och Otto från Nordic TB så hörde den regionala nyhetskanalen av sig och ville göra ett mini-reportage. Det slutade med några minuter i deras nyhetssändning där vi berättar om hur vi jobbar som resebloggare och hur det kan gynna en destination att samarbeta med oss. Tyvärr låg inslaget bara online i en vecka så det går inte att visa (lika bra det för det börjar med att jag säger “ich bin eine reisebloggerin” på fruktansvärt dålig tyska).

Radioprogram på finlandssvenska YLE

I samband med att jag hade varit på Åland i januari som en del av bloggkampanjen Nordic Bloggers Experience så var jag med i YLE. YLE är Finlands motsvarighet till Sveriges radio och jag var med i deras lite mer ungdomliga program för finlandssvenskar som heter X3M. Tyvärr lyckades jag aldrig lyssna på programmet efteråt pga gick inte från Sverige och nu verkar det inte längre ligga kvar. Men pratade lite om att jobba som resebloggare även där, och om vad vi svenskar tycker om finskar.

Omnämnd i Ålandstidningen

I samband med samma resa som jag nämnde ovan så ville även Ålandstidningen göra ett reportage. Här var fokuset mest på Charlene Tan från Singapore som åkte skidor för första gången. Men jag finns med på ett litet hörn.

Upcoming: intervjuad om restrender till Amelia

Sist men inte minst så har jag precis blivit intervjuad till tidningen Amelia om mina tankar kring hur svenskar reser och kommande trender. Kommer någon gång innan jul.

Det var nog årets skrytinlägg. Nu ska jag redigera en miljarder bilder från Österrike och Rom. Håll utkik!

22 kommentarer

  1. Nej va kul att du har varit med i “gammelmedian” också! Tyvärr har har bl.a. YLE’s program gått förbi mej men skulle gärna vilja veta som finlandssvenk att vad ni svenskar egentligen tycker om oss finnar? 😀

    1. Hehe jag var så nervös så minns inte ens vad jag sa, så det var nog tur att det inte fanns kvar. Men vi (eller åtminstone jag) tänker väl att finnar inte pratar så mycket men att de är väldigt bra på att göra business eftersom de är så raka. Min mamma är visserligen finlandssvensk så jag är ju lite partisk ändå. Men tycker även att det är STOR skillnad på finlandssvenskar och finnar. Vad säger du om just det?

      1. Hah, det var väl tur! ;D jag tycker faktiskt lika som du att det är en skilland mellan finlandssvenkar och finnar fast finnar är vi ju alla men speciellt visar det sig kanske i beteende och humor och tror att det mycket beror på familjen och uppväxt miljön. Hade själv t.ex. svårt som yngre att komma in i gänget i en finskspråkig skola för att jag inte kände mig hemma i deras samtals ämnen och humor (Vi skrattade och skojade till HELT olika saker med mina vänner och fattade inte alls finnars humor 😀 ) Tycker ändå att skillnaden är inte mera nu i vuxenlivet så stor som kanske när man var yngre.

  2. Himla grymt inlägg! Det jag fastade mest vid var dock att millenials är de som är födda från 1980???? Är jag en millenial? Jag trodde bara att var de födda 2000 och fram, haha. åh.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng