Julklappar för en fantasiresenär

Letar du julklappar till en rastlös vagabond? Jag har försökt samla mina bästa julklappstips – saker som jag själv önskar att tomten kommer med i år. Här är mina tio tips just nu:

stuff-for-dreamer-4

#1. Guldig världskarta att hänga på väggen från Desenio. Det sägs att guld-trenden är på väg bort, men det struntar jag i. Jag har själv en sådan här tavla som påminner mig om världen där ute (om jag nu någonsin skulle behöva påminnas alltså). Inramad med guldram, dessutom.

#2. Fantasi-iga posters från Jonna Jinton. Jonna Jinton är en av Sveriges största bloggare och instagrammare och bor uppe i magiskt vackra Västernorrland. Hon säljer posters som får fantasin att resa iväg till sagolika skogar och dimmiga gläntor.

#3. Bagagetag med ditt namn. Det är förstås alltid kul om bagaget hittar rätt. Men det är lite extra kul om det dessutom ser fint ut. Här kan du beställa bagagetag i läder med ditt eget namn tryckt på i guld.

#4. Ananashalsband. Den här lilla mini-ananasen i guld köpte jag för att påminna mig om de varmare breddgraderna som finns någonstans där på andra sidan jordklotet. En billig fantasiresa, om du frågar mig.

#5. Cliniques sminkborttagningsservetter. Något väldigt praktiskt att ha med sig på resan är sminkborttagning i form av servetter istället för flytande versioner. De flesta sådana servetter är tyvärr väldigt ofta av ganska dålig kvalitet vilket gör att en hudkänslig person som jag aldrig skulle kunna torka bort smink dagligen med dem. Så hurra skrek jag, när jag upptäckte att Clinique har börjat(?) sälja sådana!

#6. Personlig äventyrsmugg. En praktisk resemugg i emalj där du bestämmer själv vilket namn som ska stå på. ”Sofia born adventure” t ex. Hållbar och bra att ha med på resa, fin att ha hemma, och bra present till mini-globetrotters.

#7. Vitt macbook-fodral med rosé-iga detaljer. Hur sorgligt det än må låta för vissa: min dator är mitt tempel. Därför tänker jag att ett sådant här praktiskt fodral som dessutom gör den lite finare vore ytterst bra att ha när den åker upp och ned ur resväskan cirka en miljarder gånger om året. Finns hos Etsy.

#8. Kuddar med din favoritplats på. Det fiffiga med de här kuddarna är att du själv kan bestämma vilken plats du vill att de ska visa. Jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag skulle välja, men Island är ju både snyggt och står för fina minnen jag skulle kunna tänka mig att påminnas av i soffan.

#9. Polaroid-skrivare för mobilbilder. Jag har länge varit sugen på en polaroid-kamera, men så vet jag ju hur jag ändå kommer vilja ha bilderna digitalt i slutänden ändå. Den här lilla fiffiga skrivaren löser det problemet och skriver istället ut bilderna du väljer från mobilen. Vill. Ha. Nu.

#10. Objektiv till mobilkameran. Ibland orkar man helt enkelt inte släpa med den stora kameran, och då verkar sådana här objektiv till mobilkameran så himla bra att ha. Det här kitet inkluderar fisheye, vidvinkel och macro-objektiv. Tomte, jag har varit jettesnell i år.


 

Om du vill ha fler tips på fina resprylar, rekommenderar jag dig även att spana in det här inlägget.

8 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng