Hitta billiga flygbiljetter med ny sökmotor för flyg – perfekt för flashpackers

I reklamsamarbete med Avionero

”Vi undrar om du skulle kunna svara på några frågor om vad du saknar hos dagens flygsöksajter.” Det var en ny sökmotor för flyg som ställde frågan, och mitt svar skrevs av bara farten. Listan var lång. En vecka senare hade tjänsten Avionero lanserats. Och den uppfyller ungefär exakt allt det jag tidigare saknat.

Varför passar Avionero så bra för oss flashpackers?

#1. Du kan söka flyg även om du inte vet vart du vill resa – eller när.

För oss flashpackers, som gillar att resa ofta och på egen hand, så handlar valet av resmål ofta om billiga flygbiljetter. Du vet kanske att du kan åka iväg någon gång mellan 19 juli och 14 augusti men om det är till Mallorca eller Hvar eller Sardinien spelar inte så stor roll. Du lägger hellre pengarna på aktiviteter än på själva flygstolen.

Andra flygsökmotorer har sedan tidigare haft möjligheten att kunna välja ”var som helst” eller specifika månader som sökparametrar, men det har aldrig varit riktigt användarvänligt. Det märks att Avionero har utgått ifrån användaren – det vill säga mig och dig.

Är ju himlans sugen på en New York-resa och väljer ”när som helst” som tid. Får upp att februari är bäst, men även november verkar lovande.

#2. Du kan anpassa sökresultatet efter dig.

Avionero styrs av artificiell intelligens vilket gör att den anpassar sökresultatet efter just dina krav. Jag undviker till exempel gärna att flyga med Ryanair. Så när det kommer upp som förslag i sökresultatet klickar jag genast på ogilla-knappen för att slippa dem i mina resultat framöver.

#3. Praktiskt fliksystem för dig som söker ofta och mycket.

Istället för att du får webbläsaren full med massor av flikar så sparar Avionero automatiskt dina sökningar i ett eget fliksystem. Väldigt bra tycker jag som ofta söker på flygresor även till närliggande flygplatser och sedan vill kunna gå tillbaka och jämföra.

Praktiskt fliksystem i vänsterkanten.

Min önskelista

Avionero är en helt ny flygsöksajt med huvudkontor i Malmö. De är snabba på bollen och justerar gärna utifrån feedback från oss användare. Så testa gärna och skicka till dem om ni har några önskemål. Jag har själv skickat den här lilla önskelistan:

  • Funktion som gör att man även kan söka på områden, t ex ”Europa”, eller kanske t o m utifrån typ av resa som ”storstad” eller ”paradisö”. (Har även fått till svar att detta redan är på g.)
  • Funktion där de visar flygningarnas CO2-utsläpp (hade inte tänkt på det själv men läste det här inlägget och tyckte det lät himla smart).
  • Funktion så att man kan klicka på de olika prisalternativen som kommer upp när man sökt ”när som helst”. Nu kan man bara få en översikt, vilket är jättebra, men det hade varit toppen om man sedan även kan klicka sig in på varje månad för att tillslut få förslag på konkreta flyg.
  • Funktion som även visar de absolut billigaste flygen i en lista under kartan när man sökt på specifika datum till vart som helst.

Vad tycker du?


Det här blogginlägget är ett reklamsamarbete med Avionero. Orden och åsikterna är som alltid enbart mina egna.

5 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng