Överlevnadstips till din berlinska stadsvandring

Att stoppa i stadsvandringsväskan

1. “Berlin på 8 kapitel av Carl-Johan Vallgren. En ovanlig resebok till Berlins mindre turistiga ställen. Lika läsbar även utan Berlinplaner. Finns även som e-bok hos Adlibris för den som vill minimera packningen ännu lite till.

2. Ihopvikbara Ray-Ban. Solglasögon överlag är bra att packa ned, men ett par ihopvikbara Ray-Ban är helt klart minidrömmen!

3. Rese-swisskniven som förutom mini-kniv rymmer en mini-pincett, mini-sax, mini-nagelfil, mini-penna, mini-skruvmejsel, mini-syl, mini-tandpetare OCH en mini-ficklampa. Typ allt alltså. Finns att köpa hos Resklar.

4. “Mirakelsalva“. Mjukar upp läppar, händer, armbågar, och swissknivar som krånglar i gängorna. Eko-gjord och ett måste i torr storstadsluft. Miraklet finns hos Nibble handelsträdgård i Järna.

5. Lilla anteckningsboken för stora akuta idéer, komihågnotiser och tuffa luffarschackmatcher. Finns hos Muji (Åhléns City).

6. Den droppsäkra drickkorken! Passar de flesta PET-flaskor i världen och håller resten av packningen torr. Finns hos Resklar.

7. Handgel med grapefruktdoft. De flesta handgel får mina händer att lukta som alkoholisten Park-Lasse i kombination med en känsla av att ha fettsugit varje por i fingrarna. Men inte den här doftande lilla filuren från The Body Shop, så packa ner den också.

Själva stadsvandringsväskan – den ihopvikbara ryggsäcken


Att ha en ryggsäck i hipstermekkat får dig att smälta in. Och så är det sjukt praktiskt också när du ska stadsvandra. Den här är kanske inte är den hippaste på kartan men den går att vika ihop till en litenliten påse som inte väger nästan någonting, och samtidigt är den vattenavstötande och stark som en häst. Finns hos Resklar.

Att packa din mobiltelefon med

Tyska turistbyrån har en hemsida och en app där de försöker samla lite trendigare hotspots för ungdomligheten. Appen hjälper dig även att hitta fram till gratis wifi-spots. Finns här:  www.germany.travel/youth

Och sist men inte minst – sak du dricker


Ayran – den turkiska yoghurtdrickan, typ som lassi fast saltare. Tydligen det hippaste du kan gå runt och sippa på bland Berlins gator enligt en säker invånarkälla. Guten appetit!

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng