7 restauranger i Palma de Mallorca

När jag var med Stockholms Skrivbyrå och Turisternaworkation i Palma de Mallorca i höstas så var mat i stora – eller åtminstone delikata – lass ett genomgående tema. När vi inte jobbade så åt vi. Tapas, paella, cava eller ytterligare en cappuccino på det delikata torget utanför vår Airbnb-lägenhet. Här kommer några av mina personliga favoriter av alla ställen vi lämnade rullandes på våra magar.

#1. Hotell Cort restaurant

Hotell Cort ligger vid det mysiga torget Plaça de Cort i gamla stadsdelen av Palma. Hotellet (som verkar helt fantastiskt att bo i) har en underbar liten restaurang på bottenvåningen med både uteservering där du äter i skuggan av ett helt enormt stort och gammalt olivträd, och en fin inomhusdel med tjusigt mosaikgolv och mysiga hörnor. Här hann vi med att testa frukost, lunch, fika och middag. De har wifi så det är ett optimalt ställe att sitta och jobba lite på om man är här för en workation. Nästa gång vill jag även bo här!

workation-palma-mallorca-38 workation-palma-mallorca-33
palma-de-mallorca-18
palma-de-mallorca-19

#2. Fibonacci bakery

Även om spanjorerna är skapligt duktiga på att göra goda cappuccinos, så var det relativt svårt att hitta den där perfekta cappuccinon. Men Fibonacci serverade en av de bästa! Ett trendigt café som finns på flera ställen i staden, vi besökte det som låg vid torget på Calle San Nicolás. Perfekt för en enkel frukost i Italiensk anda. Gratis wifi = pluspoäng för dig som också befinner dig på workation.
workation-palma-mallorca-44
palma-de-mallorca-0

#3. Restaurante el Pilon – tapas & mas

En liten pärla vi hittade på en av Palmas bakgator – Restaurante l Pilón! Ytterst enkelt men supercharmig. Som den svenska drömmen om en spansk tapasrestaurang; en glugg i en smal kullerstensgränd, rediga portioner, enkel men god mat, rödvin och het spansk kock.

palma-de-mallorca-85
palma-de-mallorca-87

#4. Quina Creu

Som att komma in i en hipp inredningsbutik! Eller teaterföreställning! Restaurangen Quina Creu är inte bara proppfull av konstiga prylar, den har även blivit framröstad till en av de mest populära restaurangen bland lokalbefolkningen. Helt underbar chokladdessert som jag var tvungen att komma tillbaka för att äta en gång till: chokladkaka med varm, rinnande, krämig choklad inuti och vaniljglass. Skulle kunna åka till Palma enbart för denna. Hur som helst: en restaurang helt klart värd ett besök!

palma-de-mallorca-35
palma-de-mallorca-34
palma-de-mallorca-31

#5. Organic lunch box

Restaurang Organic lunch box är ett roligt lunchställe där du kan köpa med dig ett litet ekologiskt picknick-kit, eller avnjuta fräscha läckerheter direkt på plats. Nyttig mat i smart format, helt enkelt. Jag åt en smarrig caprese och drack en krämig cappuccino (dock ingen kaffesensation så det är inte därför du går hit).

palma-de-mallorca-81
palma-de-mallorca-82

#6. Taberna 5s

Sista kvällen i Palma slog vi på stort och beställde in en enorm paella på den här tapasbaren! Ett välfyllt ställe där du både kan äta vid baren eller vid bord. Ligger på gatan carrer can brondo 5 bajos, precis bredvid Brando Architect Hotel.

workation-palma-mallorca-37
palma-de-mallorca-88
palma-de-mallorca-89

#7. Tapasrunda La Ruta Martiana

Varje vecka ordnas populära ”tapasrundor”. En av dem kallas för La Ruta Martiana och är helt enkelt ett gäng tapasbarer i kvarteret Sa Gerreria som varje tisdag och onsdag kväll mellan kl 19:30 och 24:00 erbjuder tapas ihop med ett glas öl eller vin för enbart 2 euro. Ett underbart sätt att provsmaka sig fram genom Palmas gränder under en kväll.

palma-de-mallorca-23

Fler tips från andra

Här är några tips på blogginlägg och artiklar som jag fick tips från och som även innehåller mycket mer än vad vi hann med:


Den här resan var bokad på egen hand, men om du också är sugen på att åka hit: här kan du läsa mer om TUIs resor till Spanien.

7 kommentarer

  1. men wow vilket fint och genomarbetat inlägg. Jag och mamsen överväger att åka till Palma i slutet av sommaren, sparar detta till dess 😉 tack!

  2. Är så sugen på Palma. Verkligen för workation men även som semester. perfekt för en weekend med tjejerna? Tack för alla bra tips men framförallt stämningshöjaren..

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng