En dag på workation i Palma de Mallorca

Idag avslutas min, Turisternas och Stockholm skrivbyrås workation (work + vacation) i Palma de Mallorca. Och vilken vecka! Jag har redan börjat fundera över när jag ska boka in nästa workation. Att vara frilansare, egen och dessutom till stor del jobba digitalt innebär att en workation faktiskt är möjlig. Tangenbordssmattrande på små terrakottafärgade plaza:s på dagen – tapasos och cavaklirr på kvällen.

Så här kunde en dag under vår workation se ut

workation-palma-mallorca-44
09:00. Börjar dagen med cappuccino, rostat bröd och jordgubbssylt på en av de intilliggande små kaféerna. Här vår favorit, Fibonacci. Kollar av mejlen, svarar på kommentarer här och där.

workation-palma-mallorca-38
workation-palma-mallorca-31
10:00. Flyttar till nästa plaza för att få lite bättre arbetsro. Vi hade turen att bo vid ett sådant här fint torg som bara väntade på att bli jobbat på.

workation-palma-mallorca-17
workation-palma-mallorca-14
Och om man fick nog av solen så kunde man gå in i hotellets lobby och sitta där och jobba. Praktiskt. Och fint golv att titta på också! Mitt favoritgolv.

workation-palma-mallorca-24
13:00. Lunch i solen…

workation-palma-mallorca-25
…eller vid vattnet. Lite beroende på dagshumör. Jobbar lite innan och lite efter beställningarna. Sol är ingen hit om man ska redigera bilder, men svara mejl och skriva text går finfint.

workation-palma-mallorca-11
14:30. Går hem och jobbar från vår lägenhet som även agerar kontor under vår workation. En Airbnb-lägenhet mitt i de mysigaste kvarteren i gamla stadsdelen. Det är nästan så jag inte ens vill tipsa om lägenheten eftersom den var så perfekt och jag helst skulle vilja bo där jämt själv, men här är den i alla fall om du också skulle bli sugen. Tack till Airbnb för samarbetet!

workation-palma-mallorca-13
workation-palma-mallorca-12
Min favoritarbetsplats alla kategorier: saccosäcken på vår veranda. Där satt man som mitt i kullerstensgatan under, med stora glasfönster runtomkring och sorlet av torgets fikande gäster.

workation-palma-mallorca-50
18:00. En siesta hinner vi med innan det är dags att fira med lite bubbel. På en workation så får man göra så. Varje dag om man vill. Älskar att vara vuxen.

workation-palma-mallorca-46
19:00. Går vilse bland gränderna på upptäcksfärd utan syfte. Palma med sina vackra smala gränder, många små kaféer, tapasbarer, soliga torg och brisen från Medelhavet gör staden till en optimal scen för en workation.

workation-palma-mallorca-37
21:00. Vi intar en av stadens alla tapasbarer. Jag har fyllt på mitt inre matförråd för flera månader tror jag minsann. Ett inlägg kommer med tips på restauranger och kaféer i Palma. Och du: åk på en workation! Hasta la vista!

14 kommentarer

  1. Workation er jammen meg tingen! Ikke helt feil å jobbe i slike omgivelser. Er jo perfekt å gjøre dette hvis man mangler litt inspirasjon og motivasjon også! Vurderer en tur til Palma, så gleder meg til å lese mer om tips herfra!

  2. Det ser ju väldigt trevligt ut! Det gäller att ha rätt jobb bara 🙂 Fast jag råkade iofs bli av med mitt jobb under den här resan, så jag måste hitta ett nytt… 😉

  3. För tredje gången – byt med mig! Haha. Ska sluta tjata, det där med workation ser förbaskat trevligt ut och måste nästan testas framöver! Bra tips och inspiration!

  4. Det ser ut som om ni haft den perfekta veckan! Helt fantastiskt att kunna göra en sån där kombination. Rätt tid på året också.

    Jag har ju också möjligheterna men är lite begränsad av familjelivet. Kanske kunde man införa schoolcation också, så kan barnen följa med … 😉 Nästa vecka är jag i alla fall i “Nevvan”, både med dator och äventyrsglasögon.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng