Workation i Palma de Mallorca

Till vardags sitter jag, Anna som driver Turisterna och Stockholms skrivbyrå, och Annas medarbetare Carin i den här lilla skrivstugan mitt på Södermalm och jobbar till tangentbordsmatter och kaffekokarputter.

Skrivstugan-2
Men när höststormarna börjar vina och solen aldrig går upp så spelar det liksom ingen roll hur många blommiga kakelugnar man än har. Det blir alltid höstruskpyton.

Eftersom vi har den stora fördelen att vara frilansande copywriters så tänkte vi därför flytta vår skrivstuga lite närmare solen en vecka, till Palma de Mallorca närmare bestämt, för en så kallad workation (work + vacation).

Airbnb tyckte det lät som en lika bra idé som vi, så de bjuder oss på en fantastisk skrivarlya precis bredvid katedralen i Palma. Här tänkte vi sitta och smattra till kyrkklockornas dånande, ta en kaffe ute på balkongen, titta ner på det lilla torget, andas hav och sol:

palma-2

palma
Se hela lägenhetsannonsen på Airbnb.

Så under vecka 43 kan du följa med oss i sociala medier och om du har några tips på saker vi bara inte får missa, bor i Palma och vill ta en kaffe, eller vill beställa reportage om hur man gör en workation – hör gärna av dig!

Foton av Pexels (överst) och Airbnb (underst).

27 kommentarer

 1. Visst ja, ni skulle ju iväg.
  Missa inte en tur till Soller och Port de Soller vid havet om ni inte varit där förr. Har ni hyrbil så lägg till kustvägen via Deia till Valldemossa via Pierce Brosnans sommar”stuga” med åsnor under olivträden i trädgården.

  I Palma rekommenderar jag lilla trevluga Le Petit Bar för lunchtapas och den är ni ganska nära. Annars får ni inte missa saluhallen heller.

 2. Låter som ett bra upplägg med workation 🙂 Nu är jag varken anställd eller egenföretagare men jag sitter i Bayern och skriver, bloggar, vandrar och försöker komma på vad jag ska göra med livet. Jag har två år till på mig att komma fram till något men ett jobb där jag kan sitta hemma, på Mallis eller i skogen skulle nog kunna funka om jag blev tvingad 😉
  Hälsningar Linnea i Bayern

 3. Ojoj vilken bra idee! Det är ju det som är så underbart med att vara frilansare! Men eran skrivarstuga på söder den ser verkligen inte helt fel ut den heller 🙂

 4. Bra idé! Det ser fantastiskt ut. Det gör er skrivarlya å andra sidan också. 😉 Jag har blommiga kakelugnar hemma och ett mysigt rum i ett kontorshotell. Men lite utlandsjobb sitter aldrig fel! 🙂 Det är underbart att vara sin egen! Ha en härlig vecka och missa inte att hyra cykel.

 5. Hoppas att ni får det underbart i värmen!!

  Är det du som har tagit bilden som visas som preview? För jag såg den på en annan blogg nu. Tänkte om det är nån som snott den från dig eller om det är en CC bild?

 6. Världsklass ju! Både Mallorca och skrivarstugan på Söder! Hoppas kaffeinbjudan gäller även andra och på helger. För i så fall kikar jag gärna förbi och inspireras! 🙂

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng