Från zero to hero – helgen då jag tämjde drake i Åre

Snowkiting på Åre Kiteskola

Solen skrattade på oss nästan hela helgen och hade det inte varit för att vi skulle just kite:a så hade vädret varit perfekt. Men i avsaknad av vind i våra drakar den första dagen blev det topptur i Storulvån istället. Med skidorna och kexchokladen på ryggen (och konditionen kvarglömd någonstans i förra hösten) besteg vi alltså Getryggen – på jakt efter den där vindpusten. Men väl uppe på toppen, bländade av den vidunderliga solglittriga utsikten över Sylarna och Åreskutan, var de enda pustarna vi hörde de genant kraftiga som kom ur min egen mun. Vinddrottningen förblev borta. Så vi offpistade oss ner genom pulversnön igen, lagade middag i vår stuga, bastade. Det var den första dagen.

På lördagen blåste det runt 8-10 m/s på Åresjön och vi kunde äntligen öva oss på att styra våra drakar. Jag och syrran med våra späda kilon flög nästan iväg trots att vi klamrade oss fast i varandra. Macklunch och termoskaffe i solen på två döda (men värmande) Bambi och sedan på’t igen. När dagen var slut hade vi lyckats åka våra första metrar med draken helt själva! Lyckan firades med afterkite-öl och tacomiddag, fruktsallad och whiskey.

Sista dagen och jag kände mig långt ifrån någon slags hero. Blåmärken efter pjäxorna, stela ben, morgonpigga småbarnsföräldrar till stugkamrater, grådisig himmel och ingen vind what so ever. Men så kom den smygande som en räv över isen. Den där vinden. Den där bensinen till vår ledsna drake. Och så plötsligt vecklade den ut sig, vi kunde ”spela piano” med våra fingrar över tamparna, susa iväg, svänga – susa tillbaka – och IGEN! Vi var heros! Jag garanterar!

Mer om helgen går förhoppningsvis att läsa i reportaget jag nu ska skriva till Escape Active som en del av vinsten.

3 kommentarer

  1. Grattis till det lyckade försöket o den målade beskrivningen om densamma. Jag såg för mina inre hur räven överraskade brisen. God fortsättning med reportage uppdraget.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng