Min midsommarnattsdröm

Det doftar nytjärad motorbåt, fläderblom och sådär fräscht naket som bara insjövatten kan dofta. Näckrosornas stjälkar svansar runt mina ben och någon grillar halloumi på bryggan. Och konstigt nog är det nog den där halloumin som är det enda som gör mig påmind om att jag inte befinner mig i någon lantlig bullerbyidyll utan mitt i innerstan på Södermalm.

midsommarnattsdrom
midsommarnattsdrom-7
Midsommarhelgen bjöd på helt magiskt väder här i Stockholm. Och som Lisa så klokt konstaterar i sin blogg Livet från den ljusa sidan: de där magiska kvällarna är värda att njuta av länge för man vet aldrig när de uppstår igen. När liksom allt bara är perfekt i sin enkelhet. När varje simtag borde vara för evigt.

midsommarnattsdrom-9

Ingen kan vara nere med en ballong. (Nalle Puh)

Helgen bjöd även på en ny punkt till min bucketlist: flyga luftballong! Vad passar väl inte en fantasiresenär bättre än att sväva iväg ljudlöst uppe bland molnen?

midsommarnattsdrom-5
midsommarnattsdrom-4

Min midsommarhelg bestod av soligt häng hos kompisar, i parker och på uteserveringar i Stockholm. En sommarfavorit har blivit Ölbryggan på Djurgården. Där kan du sitta på en brygga i en liten örtaträdgård och välja mellan 15 olika öl från svenska mikrobryggerier och äta piffiga smårätter. Vi provade tunnbrödspizzor! Mums. Ett tips alltså!

midsommarnattsdrom-3
midsommarnattsdrom-8
Summa summarum: en drömsk midsommarhelg mitt i huvudstaden. Glad midsommar till dig! Och hoppas att du också firade på något formidabelt bra sätt!

12 kommentarer

  1. Jag håller med om det där med luftballong, det verkar helt fantastiskt 🙂 Det har stått med på min önskelista i många år men har liksom aldrig blivit av. Någon gång i livet blir det nog, vi får se när 🙂

  2. Det blir bara bättre och bättre med dina reflektioner, rapporter, intryck. Grattis till ballongfärden!
    Gudmor

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng