På en ”hop-on hop-off”-båt i Stockholms farvatten


Jag brukar se dem passera nere vid Slussen. Hop-on hop-off – Stockholms sightseeingbåtar. Det ser så pittoreskt ut, guppa fram med en cappuccino i handen och få höra om Vasaskepp och krigande kungar. Men det har aldrig fallit mig in att hoppa på. Jag är ju inte turist.

Så med en iranier, en Sydkoreabo och en halvarab från London i sällskap ansåg jag mig ha ursäkt nog.

120 kronor och då får man hop-on hop-off hur många gånger man vill under en dag.

Vi började vid Slussen. Passerade vikingaskepp och det halvtråkiga slottet. Hörde om artonhundratalslägenheterna på Strandvägen som kostar 100.000 kr per kvadratmeter. Minst. Och fick lära oss att Stockholms innerstad består av 14 öar, skärgården av 24.000 st.

Ett tips på första stopp är Nybrokajen för lite fancy shopping på Biblioteksgatan eller NK och en glass i förhoppningsvissolen vid Kungsträdgården. Vi skippade detta och tog istället nästa stopp vid Vasamuseet för delikat chevré- och rödbetssallad med läskande Mojito på Josefina restaurangs stora uteserveering. Utsikt mot havet. Pasteller.

Ett tips är att promenera eller ta båten vidare till stoppet vid Gröna Lund. Ett tivolibesök för den rastlöse, Skansenbesök för den djurintresserade eller en Djurgårdenpromenad för frilufsaren.

Sedan är det hög tid att ta sista båten tillbaka till Slussen. Vi var hungriga (igen, ja) och spendersugna och tog en fördrink och middag i restaurangen Gondolen uppe i Katarinahissen. Med utsikten som krydda.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng