Staycation i Stockholm: fantasires på NOFO hotel

Det är minst sagt en märklig tid vi lever i just nu. Det är svårt att inte påverkas. För längesedan bestämde jag mig för att låta Fantasiresor vara en plats för inspiration och inte en arena för mina allmänna åsikter och tankar om händelser i världen. Inte för att jag inte bryr mig, utan för att det finns så många andra som redan skriver om det. Därför kommer jag inte heller denna gång göra ett inlägg om covid-19 och dess konsekvenser, utan i ren fantasiresor-anda bidra med ett tips för dig som vill resa iväg några kvarter.

Staycation = semester i din hemstad

Staycation på NOFO Hotel i Stockholm

I tisdags fick jag och min syster Martina nog av att sitta och hemmajobba i våra 32 kvadratmeter stora lägenheter. Så vi bokade in oss en natt på NOFO hotel, ett boutiquehotell på Södermalm. Har varit extremt sugen på att bo där länge och i valet av hotell kändes det nu kul att även stödja ett hotell som inte tillhör någon av de stora kedjorna. På NOFO hotel är alla rum unikt inredda och tar dig iväg på olika fantasiresor, som till exempel till ett sekelskiftets Paris, Trastevere i Rom, eller Upper East Side i New York.

Vi började med 1,5 timmes promenad från oss i Axelsberg till hotellet. Köpte färdkost i Wintervikens café på vägen och förvånades över att det var så många människor ute och gick. NOFO hotel ligger precis bredvid brandstationen på Tjärhovsgatan med en mysig innergård där man kan dricka vin på sommaren (vilket jag verkligen hoppas man får göra snart). Vi checkade in och åkte raka vägen upp till vårt rum som var ett Upper East Side-inspirerat.

Ni får ursäkta bildkvaliteten förresten. Orkade inte ta med kameran så alla bilder är tagna med mobilen eller från insta stories.

Vi började med att jobba någon timme. Hade tagit med oss både vitt vin och en flaska Prosecco. Och chips och choklad förstås. Det gäller att vara förberedd!

Sedan beställde vi mat från hotellets restaurang. Jag tog en pizza margherita och Martina en panini med pommes. Mycket gott! Vi blev dock snåla och åkte ned och hämtade maten själva i restaurangen, gick bra det med.

Hotellsängen var en av de skönaste jag sovit i. Så fluffiga täcken och kuddar. Dessutom ovanligt stor, vi hade inga problem att sova där trots två långa personer. Två andra bra saker med rummet: badkaret och takfönstret man såg ut genom från sängen.

Eftersom vi i princip var helt själva på hotellet vågade vi oss ned till frukostbuffén. Jag har ätit deras frukostbuffé en gång förut (man kan göra det även om man inte bor där) och tyckte det var en av de bästa frukostbufféerna jag ätit. Nu kändes den tyvärr lite halvledsen, jag misstänker dålig ruljans just nu. Är dock ingen frukostperson så drack tre koppar kaffe och var nöjd ändå. Restaurangen, som är vinbar på kvällen och frukostsal på morgonen, är för övrigt extremt mysigt inredd. En fantasiresa bara av att vara där.

Flyttade kontoret till en hotellsäng

Efter frukosten jobbade vi lite och sedan vid tiotiden promenerade vi vidare till näst hotell, Clarion Hotel Stockholm i Skanstull. Kedjan Nordic Choice Hotel har nämligen en kampanj just nu där du kan hyra ett hotellrum som kontor över dagen. Du har tillgång till det mellan 7 och 19 och i priset ingår kaffe och wifi. Himla smart och bra för oss som tröttnat på att sitta hemma. Vi beställde hämtmat (jag tog en bowl med falafel och halloumi från Falloumi), köpte bullar från Pressbyrån och åt lunch i hotellsängen. Innan vi promenerade hem igen. En bättre arbetsdag måste jag ändå säga.

Vad kostade vår staycation?

Vi hann boka vårt rum på NOFO hotel via Booking för 1400 sek innan vi såg att hotellet hade ett pangerbjudande på sin Instagram. Just nu kan du alltså bo hos dem för 837 sek/dubbelrum. Väldigt prisvärt med tanke på att det är ett fyrstjärnigt hotell och att frukost ingår. Att hyra ett hotellrum som kontor över dagen kostar 295 sek hos Nordic Choice Hotel.

Blev efter detta extremt sugen på att göra fler staycations. Har du tips på något mysigt och personligt hotell i Stockholm som är värt att boka in sig på?

LÄS ÄVEN: Mina 14 tips på hur du kan resa utan att resa

8 kommentarer

  1. jag har alltid velat gå till deras vinbar!! och nu vill jag bo där också!
    ett blogghajpat ställe är ”Ett hem” som jag egentligen sett de flesta vinklar av utan att ha varit där. kul att få uppleva några hotell genom era ögon!

  2. Kom till Hotel Frantz! Vi har nu ett supererbjudande där man får cava vid incheck, en natt för två i Standard King, frukost och sen utcheckning kl 13 🙂 🙂

  3. Ser ju ut som ett ypperligt härligt sätt att hänga och umgås på i dessa tider. Jag vill bo på Lydmar någon gång, varit där och käkat några gånger men aldrig bott. Personligt och intimt, så gissar att hotellrummen är i samma anda. Kanske en dag, när Corona är OVER AND DONE.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng