TÄVLING: vinn hotellpaket och sommarkort för hela familjen i Tyrolen

Vem vill ersätta Fantasiresor och få möjlighet att krama lamor, vandra bland tobleronetoppar och sjunga do-re-mi på en Sound of Music-kulle? Jag har nämligen vunnit en fototävling på Instagram (bilden ovan) där priset är en resa till Tyrolen i Österrike. Men eftersom jag just varit i Tyrolen så tänkte jag att det är dags att låta en bloggläsare få åka dit istället.

fantasiresor-inaustria-56
Lamavandring i Tyrolen = ! Obs dock att det är en aktivitet som inte ingår i själva vinsten.

fantasiresor-inaustria-73
Vill du också vädra tårna över österrikiska bergmassiv i sommarsol? Var med och tävla!

Tävling

Vinsten består av:

 • 2 nätter för 2 vuxna och 2 barn under sommarsäsong i Hotel Hexenalm/Hexenblick
 • 2 dagars sommarkort för hela familjen

Så här tävlar du:

 1. Lämna en kommentar under det här blogginlägget där du svarar på följande fråga: vad hette de tre lamorna som Fantasiresor promenerade med under sin resa till Tyrolen?
 2. Skriv även kort vem/vilka du skulle ta med dig om du vann resan, och varför.
 3. Tävlingsdeltagaren med rätt svar och mest kreativa, fina, vackra, lekfulla, galna eller roliga motiveringen vinner! Jag bestämmer och det går inte att överklaga.
 4. Vinnaren presenteras här på Fantasiresor söndagen den 9 augusti kl 18. Följ gärna på Facebook om du vill vara säker på att inte missa.

Tävlingen anordnas i samarbete med Austrian National Tourist Office.

Lycka till alla fantasiresenärer där ute!

30 kommentarer

 1. Namn: Loreot, Simon och Ronaldo
  Med: Min man, mina två barn (4,5 och 7) och bebisen i magen (eller i bärsele om nästa sommar)
  Varför? Sommar-alperna är ett av mina absoluta drömresmål. Jag har nog blivit lite hemmablind i mitt resande, för jag har till exempel tagit barnen till andra sidan jordklotet och vandrat på Nya Zeeland men att ta med dem (och min man) till sommar-alperna har inte blivit av. Lite som jag tänkte på Santorini: “Hade detta legat på andra sidan jorden hade vi varit där för länge sedan”. Jag vill upptäcka mer av Europa, och andra årstider än de traditionella. Jag har tappat andan av alperna många gånger men alltid bara vintertid. Det är dags att ändra på det! Sen vill jag få mina barn att älska friluftsliv och att vara aktiv lika mycket som jag gör det. Jag vill ge dem världen och en känsla av att kunna upptäcka den ännu mer med en stark kropp, och vad passar bättre än magiska vidder i Österrike?

 2. Loreot, Simon och Ronaldo

  Jag vill ge mina barn de bästa upplevelserna som finns att få i livet,
  en resa till Tyrolen och Österrike nästa sommar vore såklart drömalternativet!
  Höga berg, sommarsol, blommor och djupa dalar vill jag andäktigt se,
  och dela hela den fantastiska upplevelsen med mina kära som jag har med!

 3. Loreot, Simon och Ronaldo hette lamorna.
  Skulle vilja se lamor i det fria! Fast de är väl sällan helt fria i och för sig, men på grönbete och inte på cirkus åtminstone. Har bara träffat på kusinen alpackor i sydamerika och förstår precis din känsla att man vill borra ner sig i pälsen på dem!
  Nåväl, inte just för lamorna är det jag skulle vilja åka utan för att jag har börjat bli beroende av berg! Älskar svenska fjällen och var i alperna och sprang förra sommaren och har längtat tillbaka sedan dess. Jag har ju ingen familj så jag skulle få låna med mig något av mina kusinbarn och utifrån det försöka få till en dejt! Kan inte tänka mig bättre test av framtida partner, både test av släkt och favoritmiljö och äventyr på en och samma gång 😉 Om inte annat kunde det bli en bra variant mot alla familjeresor, familjer i all ära men jag tycker det reses för lite i konstellationer som moster-kompis-moster-barn! Av att resa ihop blir man ju som en familj!

 4. Loreot, Ronaldo och Simon!

  Mina resor får gärna vara oväntade, just som denna! Vardagen handlar så mycket om planerande, så semestern ska helst vara tvärtom! Packa väskan, flyga iväg, och sen fråga närmsta lokalinvånare vad som finns att göra. Vila ögonen på något nytt.

  Österrike har jag varit i en gång när jag var liten. Vi bilade dit, och jag minns nog egentligen bilresan mer än landet. 🙂 Denna gång hade jag gärna åkt med våra barn, nyss fyllda 15 & 13! Tänk vilka foton man skulle kunna ta där, wiii!!!

 5. Lamanamn: Lamorna hette Loreot, Ronaldo och Simon.

  Med vem: Min sambo och mina 2 barn (6 och 7 år gamla).
  Varför: Barnen har aldrig varit utomlands (förutom Finland, men då det är mitt andra hemland så räknas det inte). Jag och sambon var i Österrike (Kitzbühel) för första gången förra hösten på en kort resa och blev fullkomligt förälskade i miljön. Vi tog oss då till en zipline-park och efter 3 höghöjdsbanor med skakiga ben, åkte jag ziplines så mycket så personalen sa att jag var nära att slå rekord på antal zipline-åk. 🙂 Resan från zipline-parken ner i linbanan var magisk. Min sambo tänkte ta fram mobilen för att ta bild, men jag hindrade honom och sa att vi skulle bara ta in miljön, vilket vi gjorde. Nu skulle jag vilja ge mina barn möjligheten att få uppleva den underbara miljön i Österrike och därmed även en utlandsvistelse. 🙂

 6. Lamorna hette: Loreot, Simon och Ronaldo

  Jag skulle åka med min man och våra döttrar (5 och 3 år).

  Varför vill jag åka? Just nu kan jg inte komma på varför man inte skulle vilja sjunga sound of music sånger och snurra runt tills man blir så snurrig att man måste lägga sig i gräset och bara njuta av naturen. Som riktiga stadsbarn har vi en längtan till naturen och Tyrolen skulle vara ett perfekt resmål för oss. Jag tänker avkoppling och ro i själen när jag ser dina fantastiska bilder därifrån. Lamaturen verkar fantastisk. Stämmer det att dom spottar långt? I så fall skulle nog min äldsta ordna en spotta längst tävling med lamorna (hon tävlar i allt hon kommer på) annars får vi hitta på nån annan tävling som vem som kan se längst eller räkna flest bergstoppar 🙂

 7. Loreot, Simon och Ronaldo hette lamorna.

  En resa i gemytlig anda där familjen riktigt får rå om varandra. Vandra och insupa härlig och klar luft, se ut över Tyrolens böljande landskap vore en lyx. Kanske joddla en liten låt, eller bara njuta och följas åt.

 8. Loreot, Ronaldo och Simon.

  Vår familj gillar att sjunga som familjen Tropp
  Utan att det någonsin tar stopp
  Mot Österrike för en helg vill vi fara
  Springa i backar, tjoa och bara vara
  Vackra berg, miljöer och underbar mat
  Gärna serverat på silverfat
  Allt vill vi uppleva
  och sjunga tills halsar blir hesa och skeva

 9. Hejsan,

  Lamorna heter Loreot, Simon och Ronaldo

  På denna resa skulle jag ta med min dotter (15)och min kärlek. När dottern konfirmerades för snart 3 år sedan så åkte dom tillsammans med församlingen till ett fantastiskt alplandskap i Engelberg, Schweiz. De foton som hon hade med sig därifrån var verkligen “breathtakiing” och hon berättade flera gånger om de vackra alptopparna som jag skulle sett. Tro mig jag hade gärna velat vara där både som mamma och som livsnjutare men man måste släppa taget någon gång haha

  Sedan har vi mitt hjärta som har en kusin som bor i Österrike sedan flera år tillbaka och de gånger hon har varit i Sverige på besök så har hon sagt till honom att han får komma upp någon gång. Han har dock inte haft “vägarna förbi” utan genom åren prioriterat solsemester vid stranden men sedan han träffade mig för 1 år sedan så har han upptäckt att här har vi en tjej som tycker om att promenera och gärna mycket, inte ta bilen överallt utan man ser så mycket mer när allting inte bara swischas förbi så hans flås har blivit mycket bättre detta året vilket han lyckligtvis även är tacksam för <3

  Om jag skulle ha den enorma turen att vinna detta pris och se denna fantastiska natur så skulle jag inte bara promenera upp mot bergstopparna utan jag skulle även slänga mig i gräset och bara sucka ett ljuvligt Aaaaaahhhh och sedan skulle jag duka upp en picknick och därefter njuta mätt och belåten och titta drömskt på naturen. Jag skulle sluta mina ögon och bara lyssna sedan har jag givetvis även en barnslig sida i mig som skulle ropa ut och se om jag får tillbaka ett eko. Även lamavandringen som ni gjorde låter helt fantastiskt, det vill jag också göra! Troligen kan jag inte heller låta bli att krama dessa roliga djur men får hoppas på att de inte spottar på mig när jag gör det fast äh vad gör det, det är inte varje dag man blir spottad på en Lama. Det om något är ett minne som man säkert skulle skratta av i flera år efter.

  Jag håller tummarna för fullt och passar samtidigt på att önska dig en riktigt härlig sommar och tack för att du håller denna roliga tävling 😀 Hälsningar Frida

 10. Lamorna hette Loreot, Simon och Ronaldo.

  Jag skulle tagit med mig min mamma, bror och pappa. Mina föräldrar har gett mig och min bror väldigt mycket. Bland annat har de tagit oss till olika ställen runt om i världen. De har lagt så mycket tid, pengar, stress och kärlek på att uppfostra oss och alltid gjort allt för vårt bästa. Nu är det dags att ge tillbaka. Då jag är student har jag ont om pengar (så klart) och därför är det svårt att bjuda på resor. Men hade jag vunnit denna resa, hade jag helt klart tagit med mig dess tre, väldigt, för mig, viktiga personer på resan.

 11. Lamorna som Fantasiresor promenerade med hette Loreot, Simon och Ronaldo.

  Skulle jag vinna åker jag med min klippa (dvs maken) och våra två döttrar på 9 och 8år.

  Motivering:
  Tuffare år än detta man måste sig leta
  Men inte kan man för det på livet sig reta
  Mörka tider vi förmodligen alla ibland har
  Det gäller att ta till vara på den tid vi har kvar
  Bråk, gräl och att vi varandra rejält dissat
  Men inte en enda dag jag velat ha missat
  Min kärlek till familjen går över allt förstånd
  Och det är det enda som spelar någon roll
  En resa tillsammans för att band åter knuta
  En resa för att gå tillbaka till vår första ruta
  Lämna oro och stress, och bara njuta
  För att sedan starkare köra och tuta

 12. Svar: Loreot, Simon och Ronaldo

  Skulle vilja ta med min mamma, mina två barn som är 11 år och 1 år nästa år.

  Vi har varit utomlands 2 ggr och det har ju varit såna länder där alla turister åker till. Men vill upptäcka mer i Europa och visa min mamma och mina barn att man behöver inte åka långt för att uppleva saker och ting. Att Europa är väldigt fint som den är. Därför hoppas jag att jag vinner detta så jag kan åka iväg med min familj.

 13. Hej, de tre lamporna hette Loreot, Simon och Ronaldo. Och jag skulle vilja ta med min kära sambo, samt våra två bästa vänner! Ger min motivering som rim;

  En fattig student,
  som utan denna resa inget hade hänt,
  kanske har lyckan vänt,
  om jag skulle vinna,
  skulle du mitt hjärta glädje bringa,
  och lysa upp mitt liv som den vackraste ljusets slinga.

 14. De tre lamorna heter Loreot, Simon och Ronaldo.
  Om jag vinner kommer jag ta med mig min lillasyster och min son. Min syster är ca 90 % blind, men kan alltså fortfarande delvis se. Hon kommer dock med tiden förmodligen bli helt blind. Jag skulle därför väldigt gärna vilja ta med henne på en upplevelse som hon för alltid kommer att minnas och som vi kan prata om långt därefter.

 15. Lamorna hade namnen Loreot, Simon och Ronaldo! (Otroliga charmtroll verkar det som)

  Jag skulle ta med min kille och min lillebror, då min kille fortfarande är 17 kanske han räknas som ett barn (vi kommer båda vara 18 när året är slut) 😉 Om han gör det så skulle nog en av mina föräldrar få följa med. Jag tror mamma skulle behöva komma bort lite mest då pappa redan varit utomlands i år, dock sväller hon upp i värmen (varning för korvfingrar, stackars henne) så det valet skulle nog bli efter vinsten var vunnen och lite undersökning online har genomförts.

 16. Loreot, Simon och Ronaldo.

  Att vara ensam tjej i en familj på fyra, gör att man ibland känner sig som en liten myra. Tänk att få komma hem till killarna och ropa att det var jag som vann, och sedan göra familjens dröm sann! Men innan jag bestämmer vem som får följa med, så ska familjen få ställa sig på ett led. Nu ska här städas, diskas och ha kul, så vi kommer i väg till Österrike innan jul. Tänk att få åka med dem jag älskar mest av allt, ja det vore faktiskt riktigt ballt ☺️

 17. 1. Lamanamnen är: Loreot, Simon och Ronaldo. 🙂

  2. Min son såklart och mamman likaså,
  Är det sällskap med vilka jag Tyrolen hoppas nå.
  På med tyrolerklänning, -byxa och hatt,
  Sen kan vi bland alperna skutta så glatt.
  Byta sorl, pendling och nudlar för ett litet tag
  Istället joddla, vandra och äta gott i bästa vänners lag.
  Ladda batterierna när vi på alptoppar stå,
  Så vi har reservkraft till hösten lång och grå!

 18. 1. Loreot, Simon, Ronaldo
  2. Min man och jag ska i Tyrolen sitta på joddlarbalkong och titta ut över hänförande alpräjong.
  Fundera, vem kunde något så vackert kreera? Ödmjukhet kommer att resan infiltrera, Österrikes natur kan ingen negligera. Tack Österrike för att du vill oss härbärgera, ett besök i Tyrolen leder alltid till flera.

 19. Svar: Loreot, Simon & Ronaldo.
  Det ser sagolikt ut! Denna resa skulle vara min deputresa. Jag har inte rest utanför Sverige innan och eftersom man som student inte alltid kan lägga pengar på resor och så pga. Lån så skulle en resa till Tyrolen vara fantastiskt. En getaaway från storstaden och bara njuta. Jag skulle ta med mig min kamera och fota en äventyrsbild med resegänget från toppen av något berg. Jag älskar fotografi och detta måste vara en av världens vackraste platser att fota på.
  Dem jag skulle ta med mig är min bästa vän som jag känt i nästan hela mitt liv och som sitter i samma studentsits som jag och mina två små kusiner som är riktiga resefantaster. Dem har varit i många delar av europa redan vid 12 års åldern men Österrike vet jag att dem inte varit i. Och en av dem har visat Tyrolen för mig för nåt år sen ungefär men jag tänkte inte på det så mycket förens nu. När dem fyller år i slutet av augusti skulle det vara så kul att överraska dem med en sådanhär resa tillsammans.
  Det skulle bli ett äventyr som vi aldrig lär glömma och massa minnen som vi alltid kommer att ha med oss.

 20. Mitt svar är Loreot, Simon och Ronaldo.
  Tar med mig fru och barn.
  Denna sommarsemester har för vår lilla familj inte varit kul.
  Campingen hade grått väder regn och rusk, vi fick hålla oss inne i tältet nästan hela tiden.
  Dina fina bilder får en att drömma sig bort, känns som att jag redan är där 🙂
  Vill jättegärna förlänga sommaren med sol, värme och äkta Tyroler- miljö, mat och musik!

 21. Hej ! de fina djuren heter Loreot, Simon och Ronaldo:) Jag skulle så hemskt gärna vilja vinna detta till min sambo så han kan ta med vår.dotter , hans bror och brorson på detta äventyr. De skulle uppskatta det så mycket då min sambos bror med familj haft en tuff tid med sjukdom men nu är på bättringsvägen. De skulle alla må bra av att få ägna tid åt varandra utan att behöva känna stress över ekonomin och vardagliga ting för ett par dagar . Att våra barn är helt tokiga i djur gör det definitivt värt ett besök hos lamorna , som enligt sambons brors barn är ” stora får ” haha . Hade önskat att jag själv kunde bjuda dom på ett äventyr men som småbarnsmamma räcker inte ekonomin till tyvärr . håller tummar och tår att vinna detta istället 🙂

 22. Rätt svar är: Loreot, Simon och Ronaldo

  Om jag vinner skulle jag ta med min älskade man på denna resa, vi behöver verkligen en paus från den stressiga vardagen med småbarn och allt vad det innebär! <3

 23. De tre lurviga lamorna heter: Loreot, Simon och Ronaldo

  Min korta motivering för en lyckad tripp till Tyrolen är lätt:

  Ola Skinnarmo för guidning
  Per Moberg för maten
  Henrik Schyffert för humorn
  Peter Blaha (Pansar) för kroppen
  Måns Zelmerlöv för allsången
  Dalai Lama för sinnet

 24. Lamorna heter Loreot, Simon och Ronaldo.

  Jag skulle vilja ta med min fina sambo och min son på den här resan. Jag och min sambo har gått igenom mycket, en hel del svåra saker på bara några månader. Nu vill jag ta med honom på ett riktigt äventyr för att visa min uppskattning och tacksamhet för att han alltid funnits där för mig, även i de mörkare stunderna. Det vore underbart att uppleva denna fina plats, se vackra djur och fin utsikt. Detta vore verkligen en dream come true för oss.
  Min son vill jag ta med mig då det även där varit mycket svårigheter. Socialtjänsten familjehemsplacerade honom för tre år sedan på högst tvivelaktiga grunder. Vi fick knappt ses under de tre åren och var uppe i rätten flera gånger. Nu har både Sveriges Radio och Aftonbladet publicerat historien och jag och hans pappa har äntligen vunnit tillbaka vårdnaden och ett familjeliv kan startas. Det har varit min högsta dröm nu under tre års tid och ingen kan vara lika lycklig som jag. Vill ta med mig honom för att fira att vi äntligen är en familj igen.

  Håller alla tummar för vinst för det skulle aldrig kunna komma bättre i tiden än just nu. <3

 25. Loreot, Simon o Ronaldo.

  En alptopp vore perfekt,
  långt ifrån vardagens jäkt,
  mannen i mitt liv och våra små,
  vill gärna ett tyrolerberg nå,
  däruppe ska jag kanske fria,
  jag fotar, och skickar en kopia,
  så ska ni få se ett annorlunda kort,
  på en förälskad nygift sort!

 26. Koret. Simon. Ronaldo.
  Maken o döttrarna skulle få följa med på denna tripp. Vill så gärna uppleva en. Äventyrlig resa tillsammans efter sommarens alla tråkigheter med dödsfall, kraschad bil och ekonomiska bekymmer. Vi behöver verkligen få något roligt att göra tillsammans.

 27. De ullliga och gulliga men oridbara lamorna heter Loreot, Simon och Ronaldo.

  Vem har inte drömt om att få springa nerför en grönklädd kulle med alptoppar i bakgrunden precis som Julie Andrews och skråla “The hills are alive…”! Jag och min fru har på olika håll varit i Wien för över 20 år sedan, men aldrig varit i alperna. Nu har vi två barn, 4 och 7 år gamla, och nästa år planerar vi en bilresa genom Europa. Målet är en 42-årsfest (!) i Oxford. Jag lovar, om jag vinner, så ska jag: 1. Sjunga “Sjunga Sound of Music” och blicka ut över en alpdal. 2. Bära tyrolerhatt 3. Bära lederhosen 4. Joddla.
  Hoppas att jag och min familj får möjlighet att uppleva Österrike på allra bästa sätt!

  Mvh Ulf

 28. Svar:
  Lamorna hette Loreot, Simon och Ronaldo.

  Motivering:
  En lamavandring i Österrike,
  är ett påhitt utan dess like.
  Ja, för att ens få en sådan idé,
  måste man läsa fantasiresor.se.
  Så nu är äventyr i Tyrolen,
  ett av de absoluta drömresmålen!

 29. Loreot, Simon och Ronaldo

  skulle ta med familjen, <3

  vi skulle krama lamor och kanske spottas lite, ta fina bilder på oss när vi är härligt nykramade och kladdiga, vandra förmodligen sjungandes på tobleronebergen och njuta njuta njuta, har vandrat i svenska fjällen och det älskar vi, är en tonnårsfamilj så det gäller att passa på och göra saker som alla gillar innan tonnåringen blir stor och har annat för sig än att umgås med föräldrarna, hemska tanke 🙂

 30. Namn på lamorna Loreot, Simon och Ronaldo

  Jag skulle gärna denna resa vinna,
  för att mer kvalitetestid med min familj hinna,
  min man och son är det bästa jag har erfarit
  och i Österrike har vi aldrig tillsammans varit,
  med min reseblogg vi vill uppleva Tyrolen
  och springa omkring i bergen i solen.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng