Nya äventyr väntar – solo-roadtrip till tyska semesterparadis

Sponsrad av Tyska turistbyrån

Det har blivit dags att packa min lilla väska igen, och rulla iväg i natt mot Arlanda. Den här gången bär det av till Tyskland för en bloggkampanj i samarbete med Tyska turistbyrån och Nordic TB. Jag kommer att flyga till Berlin och därifrån köra norrut på Das Autobahn. Alltså, jag är inte så orolig av mig, men detta med att roadtrippa själv på autobahn!!! Håller på och förbereder den optimala spellistan med lagom dos pepp-musik till mig själv. Tips mottages tacksamt (Run the world (girls) har redan en given plats)!

Först kommer jag att resa runt i regionen Mecklenburg-Vorpommern som är känd för sina många inlandssjöar, gröna landskap och små delikata slott.

Sedan bär det av till Rügen, en ö med långa fina stränder, bra spa och vackra kustremsor. Där ska även de här gulliga solstols-kojorna finnas, som jag så ofta fantasirest till på Pinterest. Ser så skönt ut att ba sitta där och blicka ut över havets krusningar och fundera över vad som händer på andra sidan horisonten. Eller äta glass.

beach-chair-1587066_1280

Trots fem tidigare bloggresor till Tyskland, blir detta min första tripp till det forna Östtyskland.

Parallellt med min resa kommer resebloggaren Daniela från Discovering the planet att upptäcka Rüdesheim och du kommer att kunna följa bådas äventyr via hashtaggarna #mittTyskland och #EnjoyGermanNature och Instagram Stories. För mer detaljer om själva kampanjen, kolla in Nordic TBs inlägg.

Autobahn, se upp – här jag kommer! Ni följer väl med mig?

25 kommentarer

  1. Kommer såklart att följa dig! Har redan sett dina Instagram stories och det ser ju ut att gå bra. Med så mycket kaffe så hoppas jag att du inte slumrar till 😉

  2. Välkommen hit till Tyskland! Ta det nice n easy på Autobahn, ingen stress eller tidspress och var uppmärksam så inte någon som vill byta fil skrämmer livet ur dig så går det finfint 🙂 Här är det nämligen inte så noga med att kolla sig omkring när man byter fil, det får de som är runt en göra istället 😉
    Mvh Hon som har träningsvärk i armarna efter varje gång hon kört på Autobahn 😉

    1. Haha tänk vad man kan få träningsvärk av oväntade saker. Men tack, än så länge har det gått bra. Hade dock inte fattat det där med att 130 km/tim-skylten bara var en rekommendation. Var nog den enda som körde långsammare än lastbilarna där ett tag.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng